Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Afgestudeerde studenten voortaan binnen een jaar hun kamer uit

Vrijdag 24 april 2015 - Sven de Haas

Als het aan CDA ligt moeten studenten nadat ze zijn afgestudeerd binnen een jaar hun kamer uit. CDA-raadslid Knieriem kwam met dit voorstel om het tekort aan studentwoningen te beperken.

In Rotterdam woont slechts 31,6% van de studenten op kamers. Dit zou onder andere te maken hebben met een gebrek aan studentenwoningen. Dat studenten het niet kunnen betalen werd ook als een mogelijke factor genoemd.

Studenten blijven nadat ze zijn afgestudeerd vaak nog enkele jaren in hun studentenkamer wonen. Deze kamer zijn relatief goedkoop. Hierdoor krijgen nieuwe studenten niet de kans om op kamers te gaan. Door middel van het zo geheten campuscontract moet dit in de toekomst worden voorkomen. Bovendien worden er in de komende drie jaar 1.500 studentenwoningen gebouwd.

Bron: Metronieuws.nl

Trefwoorden: Studenten Rotterdam Cda Kamers