Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.113 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Amsterdamse studenten weigeren het Bungehuis nog altijd te verlaten

Maandag 23 februari 2015 - Sven de Haas

De Amsterdamse studenten die het Bungehuis bezet houden weigeren nog altijd om te vertrekken. De studenten houden het filiaal van de Universiteit van Amsterdam al een week bezet, omdat zij het niet eens zijn met het beleid van de universiteit. De rechtbank bepaalde donderdag 19 feburari dat de studenten het Bungehuis moesten verlaten.

De studenten kregen van de rechtbank te horen dat zij 4 uur de tijd hadden om het gebouw te verlaten. Zij †hebben hier nog altijd geen gehoor aan gegeven. De Amsterdamse politie is echter nog niet begonnen aan de ontruiming.

De studenten beweren dat de docenten en studenten te weinig inspraak hebben in het beleid van de universiteit. Ze pleiten voor een democratischere universiteit.

Eerder kregen de studenten te horen dat zij voor elke dag dat zij langer in het huis bleven een gezamenlijke dwangsom van 1.000 euro per dag kregen. Dit kon oplopen tot een totale dwangsom van 25.000 euro. De studenten hebben op hun beurt geŽist dat het bestuur van de universiteit maandag 23 februari voor 12:00 opstapt.

Bronnen: NOS.nl en Volkskrant.nl

Trefwoorden: Studenten Bungehuis