Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

MBO'ers vinden minder snel een geschikte stageplek

Maandag 23 juni 2014 - Redactie

Voor leerlingen van het MBO wordt het steeds lastiger om een geschikte stageplek te vinden. Zo blijkt uit het tevredenheidsonderzoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB).

Met name de economische crisis heeft er voor gezorgd dat het voor MBO-leerlingen een stuk lastiger is geworden om een geschikte stageplek te vinden. Veel leerlingen willen daarom meer hulp vanuit de opleiding, zo blijkt uit de enquête van JOB. Veel leerlingen hebben aangegeven niet tevreden te zijn over de loopbaanbegeleiding die zij krijgen vanuit de opleiding. Eén op de vijf leerlingen geeft aan dat ze onvoldoende begeleiding krijgen bij het kiezen van een vervolgopleiding. 

Bron: Jobmonitorresultaten.nl