Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.169 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Nederlandse studenten komen op voor hun rechten

Vrijdag 10 april 2015 - Sven de Haas

Nederlandse studenten durven op te komen voor hun rechten, aldus onderwijspedagoog Gert Biesta in een interview aan Trouw. Deze uitspraak deed hij naar aanleiding van de bezetting van het Amsterdamse Maagdenhuis door studenten. De Nederlandse onderwijscultuur zou hierdoor veel verschillen ten opzichte van die van andere landen.

Biesta noemt het feit dat Nederlandse studenten mondiger zijn dan andere studenten absoluut niet negatief. Integendeel.

Dat Nederlandse studenten zo mondig zijn zou te maken hebben met de vorm van onderwijs in Nederland. Leerlingen en studenten leren niet om altijd maar te zwijgen en te gehoorzamen, maar juist om op te komen voor zichzelf. Dat zie je terug in de huidige bezetting van het Maagdenhuis, de eerdere bezetting van het Bungehuis en de Nationale actiedag.

Het Maagdenhuis wordt bezet gehouden door studenten naar aanleiding van de onvrede die heerst tegenover de Universiteit van Amsterdam.

Bron: Trouw.nl