Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.143 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Pap, ik pak even de tractor hoor!

Woensdag 29 augustus 2012 - Merely van der Drift

“Varkens geiten boerenkool, leren we op de boerenschool, Ja ja dat hoort er allemaal bij, op de boerderij!” In de boerenstreken kennen ze dit liedje wel, maar in de stad hoogst waarschijnlijk niet. De agrarische school? Huh, wat is dat?

Eten moet ergens vandaan komen, dus wordt er op het platteland veel verbouwd. Een leven als boer is hard werken en ouders verwachten vaak van hun kroost dat ze hun ouders opvolgen. Daarom zijn er speciale agrarische scholen voor kinderen die later boer willen worden of in die sector willen gaan werken.

Bij de Meerwaarde in Barneveld is alleen een klein probleempje ontstaan. Daar rijden ze niet op scooters, nee ze komen allemaal met de tractor naar school. Ze hebben officieel nog geen rijbewijs, veel zijn er onder de achttien, dus ontstaan er levensgevaarlijke situaties. Daarbij komt dat een tractor veel ruimte inneemt en er niet genoeg plekken zijn.

Officieel kunnen ze het ook niet verbieden om op een tractor naar school te komen, het is immers een vervoersmiddel. Daarom heeft de school een parkeerverbod geďntroduceerd. Er was al eerder een brief naar de ouders gegaan, maar daar kwam weinig uit voort.

Bron: www.nu.nl

Trefwoorden: Vmbo Verbod Tractor Agrarisch

Bookmark dit artikel:
| Feed bekijken | Toon alle