Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

PVDA wil geen extra collegeld

Dinsdag 14 april 2015 - Sven de Haas

Als het aan PVDA ligt hoeven studenten die speciale trajecten doorlopen geen extra collegegeld te betalen. VVD kwam eerder met dit voorstel. Nu het leenstelsel voor studenten is ingevoerd, vindt de PVDA het niet nodig dat studenten naast hun studie extra gaan betalen, omdat zij een speciaal traject doorlopen.

Hierdoor zouden alleen studenten met een hoger inkomen in aanmerking komen voor een speciaal traject. De partijen SP, D66, SGP, GroenLinks, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren waren het niet eens met VVD. Hierdoor heeft de partij geen meerderheid in de Tweede Kamer.

VVD’er Pieter Duisenburg is teleurgesteld en noemt de PVDA onbetrouwbaar. Ze zouden hun afspraken niet nakomen. Ook de universiteiten betreuren de gang van zaken in de Tweede Kamer. Zij hebben geld nodig om zich te kunnen profileren.

Bron: Powned.tv

 

Trefwoorden: Collegegeld Pvda