Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.160 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Stagemisbruik is nog steeds aan de orde

Donderdag 9 maart 2017 - Lorenzo

Als stagiaire krijg je de kans om van een organisatie te proeven. Je krijgt de mogelijkheid om je geleerde theorie in de praktijk toe te passen en doet hiermee een hoop ervaring op. Ook voor bedrijven zijn stagiaires fijn, ze bieden een nieuw perspectief op jouw bedrijf. In Nederland is er een groot vraag en aanbod in stageplekken. Vaak lopen deze overeenkomsten goed af, echter in sommige gevallen helaas ook niet.

Het FNV heeft in twee jaar tijd namelijk 600 meldingen binnengekregen van stagemisbruik. Vaak gaat het daarbij om jongeren die net zijn afgestudeerd, maar nog wel als stagiair worden binnengehaald bij een bedrijf. Zo’n stage is vaak een verkapte arbeidsovereenkomst. Afgestudeerden doen dan werk wat vergelijkbaar is met een werknemer, er is echter geen stageovereenkomst gesloten waardoor zij werk doen zonder eerlijke arbeidsvoorwaarden.

Hoe komt dit?

Doordat werkgevers in sommige sectoren kunnen kiezen uit een grote groep afgestudeerden die er veel voor over hebben om ergens aan de slag te gaan, worden deze uitgebuit. Zoals eerder gezegd gaan de werkzoekende een stageovereenkomst aan zonder eerlijke arbeidsvoorwaarden.

Helaas weten veel afgestudeerden niet dat hun werkgever in overtreding is.

Op zoek naar een veilige stage/startersbaan?

Wil je er zeker van zijn dat je bij een “veilig” stagebedrijf en/of werknemer terecht komt? Bekijk dan eens het aanbod op www.stagemotor.nl of www.startersbanen.nl. Op stagemotor.nl en startersbanen.nl vind je een uitgebreid aanbod aan “veilige” vacatures in alle branches. Dagelijks helpen wij studenten en afgestudeerden aan een stage of baan die nauw aansluit op het interessegebied.