Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.160 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Studenten krijgen geld terug van huisbaas

Donderdag 4 juni 2015 - Sven de Haas

25 studenten die een kamer huren in de Zamenhofdreef te Utrecht krijgen geld terug van huisbaas Marcel van Hooijdonk. Dit heeft de rechter bepaald nadat de studenten lange tijd meer moesten betalen dan wettelijk is toegestaan.

Gemiddeld betaalde de huurders 130 euro per maand te veel. En van de bewoners betaalde zelfs een jaar lang 200 euro te veel. 16 andere huurders hebben inmiddels ook een klacht ingediend bij de huurcommissie. Deze zaak zal binnen enkele weken worden behandeld. Het pand heeft in totaal 95 huurders. Van Hooijdonk bezit ook kamers even verderop aan de Gloriantdreef. Ook hier zin al 17 huurders naar de rechter gestapt.

Het is niet ongebruikelijk dat studenten te veel betalen voor hun kamer. Uit eerder onderzoek van de LSVB bleek dat studenten vaak worden uitgebuit bij het huren van een kamer.

Bron: AD.nl