Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.111 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Nieuwsberichten

Persberichten | Columns | Gastbloggers  | 

Uitwisseling

Woensdag 28 oktober 2015 - Esmee

Ga jij als student op uitwisseling? Of denk jij erover na om op uitwisseling te gaan. Lees dan snel verder!

Een uitwisseling is een reden om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Een deel van je studie in het buitenland volgen heeft verschillende redenen. Ten eerste staat het goed op je cv. Bovendien is het een hele leuke ervaring en je gaat een nieuw avontuur tegemoet. Je kan je taalkennis verbeteren/ uitbreiden en het is heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt namelijk heel zelfstandig.

Er zijn genoeg organisaties waar jij jouw uitwisseling kan regelen. Deze organisaties bieden veel verschillende uitwisselingsprogramma’s naar verschillende landen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een studiejaar in het buitenland van 3, 6 of 12 maanden of een taalcursus van 2 tot 24 weken.

Bij een uitwisseling gaat het dus niet alleen om een deel van jou studie in het buitenland te doen. Het kan dus ook een taalcursus zijn. Een uitwisselingsprogramma is niet alleen gericht op studenten, maar is ook gericht op middelbare scholieren. Het is dus bijvoorbeeld ook mogelijk om jou schooldiploma in het buitenland te behalen.

Ben jij al volwassen en ben je je school en studieperiode al lang voorbij? Geen zorgen! Een uitwisseling is k voor volwassen. Dus als jij graag een taalcursus in het buitenland wilt doen, dan kan dit nog gewoon!