Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.266 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Marketingsonderzoeks stage in Deventer en Almere


Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s) : Deventer en Almere
Branche : Automatisering | ICT | eCommerce
Land : Nederland
Geplaatst op : Maandag 04 juli 2016
Soort werk : » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
   

Omschrijving stageplaats

We hebben een super leuke stage in de aanbieding voor een student Commerciële Economie, Marketing of iets gerelateerd aan Marketing. We hebben 2 plekken, een in Almere en de andere in Deventer. Het is bij een jong en modern bedrijf die begrijpt wat ondernemen is anno 2016. De Cloud is de toekomst en hierin zoeken ze naar een stagiair die een reële bijdrage kan leveren onder de hieronder beschreven voorwaarden:

Het bedrijf:

Het bedrijf is een leverancier van zgn. clouddiensen voor het MKB, zoals werken en bellen in de cloud. Bedrijven hebben dan geen lokale server of telefooncentrale meer nodig. De clouddiensten zijn gebaseerd op een abonnement per medewerker per maand zonder lange contracttermijnen. Daardoor hoeven bedrijven niet eenmalig te investeren in nieuwe hardware. Zo wordt de ICT veel flexibeler, makkelijker en goedkoper.

Aanleiding

De diensten van de opdrachtgever zijn geschikt voor vele type bedrijven en organisaties. De doelgroep is elk bedrijf of organisaties van 5 tot enkele tientallen medewerkers. Daardoor is er nauwelijks synergie in de marketing en verkoopinspanningen en wordt er niet geprofiteerd van opgebouwde kennis in een bepaalde branche.

Probleemstelling

Tot nu toe zijn de marketinginspanningen heel algemeen. Het doel is om meer te focussen op bepaalde branches door gerichte marketing. O.a. door het in kaart brengen van een branche, referenties van bestaande klanten, samenwerkingsverbanden, koppelingen met bestaande software en hardware, etc. kan de positie in een bepaalde branche worden versterkt.

Centrale onderzoeksvraag

Welke branche(s) lenen zich het beste als doelgroep voor de clouddiensten. Hoe groot is de branche en wat is de potentie voor de opdrachtgever in deze branche(s). Welke spelers zijn er al actief. Zijn er partijen met wie samengewerkt kan worden. Welke activiteiten kunnen worden ontplooid om in deze branche(s) succesvol te worden.

Op te leveren resultaat

Het uiteindelijk doel is een plan van aanpak voor één of meer branches. Dat doel wordt bereikt na het in kaart brengen van mogelijk interessante branches door bv. marktonderzoek, interviews met bestaande en potentiële klanten, complementaire leveranciers. Op basis van deze inventarisatie worden één of meer branches gekozen die uitgewerkt gaan worden tot een concreet plan van aanpak. Uitvoering van (een deel van) het plan van aanpak behoort indien de projectduur dat toelaat tot de opdracht.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste 3 e of 4e-jaars HBO-student die commercieel en resultaatgericht is. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden, ervaring met online marketing en affiniteit met ICT belangrijk. Heb je interesse in deze vacature stuur, dan een mail met je gemotiveerde reactie en CV naar ons.

Deze plaatsing wordt gedaan door bemiddeling van een studenten uitzendbureau.

Vereisten

 
Geen vereisten.
   

Trefwoorden

communicatie  marketing  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Maakt niet uit | » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing | » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: in overleg
Startdatum: zo snel mogelijk
Soort stage:
» Afstudeerstage
» Onderzoekstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij bemiddelen studenten en Young professionals met HBO/Universitair denkniveau, duidelijk meer hersens dan financiële middelen, enthousiast, ambitieus en flexibel: dat is een flexkracht van ons. Zo één waar je bij denkt: ‘die zien we over een aantal jaren hopelijk weer terug'.
   
Plaats: Utrecht - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: