Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.147 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage High performance Angular build grid in Tilburg

Solliciteren op de stage: High performance Angular build grid in Tilburg

Stage gegevens

Locatie(s) : Tilburg
Branche : Automatisering | ICT | eCommerce
Land : Nederland
Geplaatst op : Dinsdag 27 september 2016
Soort werk : » ICT
   

Omschrijving stageplaats

Bij klanten wordt het javascript framework: AngularJS steeds vaker toegepast. Bij grote webapplicaties ontwikkelen meerdere projectteams aan kleinere delen die op een later moment worden samengevoegd tot één grote webapplicatie. Dit alles is om het nog enigszins beheersbaar te houden in verband met de enorme codebase. Projectteams ontwikkelen dus in hun eigen project op een versiebeheersysteem als GIT. Op het moment dat de webapplicatie via het build-proces gebuild gaat worden voor een deployment, moeten alle kleinere projecten van de teams op kwaliteitseisen worden gecontroleerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van jsHint, coverage, unit- en e2e-testen. Projecten die slagen voor de kwaliteitseisen zullen worden meegenomen bij de eerstvolgende deployment van de webapplicatie. Projecten die falen, vallen dus in feite buiten de boot.

Dit hele proces lijkt efficiënt maar is in de praktijk niet werkbaar voor de teams: •De doorlooptijd voor het maken van een build duurt ontzettend lang omdat alle projecten op de gestelde kwaliteitseisen gecontroleerd moet worden. Vooral de e2e-testen nemen veel tijd in beslag. Over het algemeen duurt het proces zo’n 45 minuten. •Op het moment dat het project van een team niet voldoet aan de kwaliteitseisen, is het voor het team moeilijk te achterhalen wat er mis is in verband met de enorme hoeveelheid output van het build-proces. •Het build-proces wordt met een interval van 60 minuten gestart. Voor een projectteam duurt het dus relatief lang voordat het feedback krijgt op de kwaliteit van de code. •Omdat de build-server tijdens het build-proces enorm wordt belast, resulteert dit helaas vaak in een onstabiele build. De build moet opnieuw gestart worden en het proces begint weer van voor af aan.

Opdracht

Deze opdracht bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de opdracht is: onderzoek hoe de problemen van de traditionele build opgelost kunnen worden. Kan de build bijvoorbeeld opgebroken worden in kleinere delen die parallel of doormiddel van streams uitgevoerd worden? Moet een project wel opnieuw gecontroleerd worden op de kwaliteitseisen als er in de tussentijd geen aanpassingen zijn gedaan? Kan de build niet gestart worden op het moment dat de ontwikkelaar een commit doet op het project? Hoe zorgen we ervoor dat teams eenvoudig inzicht krijgen in de resultaten? Zouden we de Maven-build-cycle kunnen toepassen op het build-proces?

Het tweede deel van de opdracht is; het bouwen van een proof of concept op basis van het voorgaande onderzoek, waarbij dus aangetoond moet worden dat de nieuwe build efficiënter is.

Vereisten

 
Benodigde kennis en/of interesse Jenkins, Sonar, Protractor/selenium, Grunt
   

Trefwoorden

software ontwikkeling  software engineering  java  net  c  afstudeeropdracht  eindstage  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: hoger dan 400
Startdatum: Op elk moment in het jaar
Soort stage:
» Afstudeerstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Bijbaan, vakantiewerk, parttime werk High performance Angular build grid in Tilburg
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.
   
Plaats: Veenendaal - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Andere stages van dit bedrijf

Machine learning in de database in Tilburg 20-10-2016
Docker for Windows in Tilburg 28-09-2016
Docker for Windows in Veenendaal 28-09-2016
Machine learning in de database in Veenendaal 28-09-2016
Temporal data warehouse in Veenendaal 28-09-2016
Temporal data warehouse in Tilburg 27-09-2016
SQL Server Cloud oplossingen in Veenendaal 27-09-2016
Streamable League of Legends API in Veenendaal 27-09-2016
JPA to the Limit in Veenendaal 27-09-2016
JPA to the Limit in Tilburg 27-09-2016
Integratie Workflow Engine in Veenendaal 27-09-2016
SQL Server Cloud oplossingen in Tilburg 27-09-2016

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: