Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.158 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage SQL Server Cloud oplossingen in Tilburg

Solliciteren op de stage: SQL Server Cloud oplossingen in Tilburg

Stage gegevens

Locatie(s) : Tilburg
Branche : Automatisering | ICT | eCommerce
Land : Nederland
Geplaatst op : Dinsdag 27 september 2016
Soort werk : » ICT
   

Omschrijving stageplaats

Binnen bedrijven zijn soms speciale teams verantwoordelijk voor alle Microsoft SQL Server zaken.

Er wordt correctief, innovatief en preventief beheer uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om Product Support af te sluiten. Hierbij kan de klant een beroep doen op de database kennis en expertise van het SQL/BI team, waardoor de klant geen/minder investeringen hoeft te doen in specialistisch technologische kennis.

Naast het uitvoeren van diverse soorten beheer, adviseert het SQL/BI team klanten bij het maken van keuzes voor de database-infrastructuuromgeving rekening houdend met de beheerwensen en –eisen van de klanten t.a.v. onder andere kosten, down-time, dataverlies, performance, disaster recovery.

Cloud-oplossingen wordt steeds populairder en dienen onderdeel te gaan worden van beheermogelijkheden door het SQLBI team voor zijn klanten. De voordelen zoals schaalbaarheid liggen voor de hand, maar om een gedegen advies te geven moet verder worden gekeken dan alleen dat.

Om klanten goed te kunnen adviseren moet helder zijn welke cloud-oplossingen er mogelijk zijn als we kijken naar SQL Server (bijv. Azure SQL Database/SQL Server in Azure VM’s en public/private/hybrid cloud oplossingen). Verder moet worden bepaald welke overwegingen van belang zijn om te bepalen of een SQL-cloud-oplossing wel/niet voor een klant wenselijk is. Onderdelen als Data Security, kosten en Self Service onderhoud zijn hierbij van groot belang.

Opdracht

Inzicht in cloud oplossingen Geef een overzicht waarin voor de diverse SQL Server cloud-oplossingen (bijv. Azure SQL Database/SQL Server in Azure VM’s en public/private/hybrid cloud oplossingen) wordt aangegeven welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

Geef aan welke aspecten – bijv. security, kosten, onderhoud - van belang zijn om te kunnen afwegen of een SQL Server cloudoplossing voor een klant wel of niet wenselijk is. Hierbij moet onderscheid worden gemaakt tussen beheeraspecten die voor het SQL/BI team van belang zijn en aspecten die voor de klant van belang zijn. Houd er rekening mee dat een klant applicaties heeft die connecten naar SQL Server. Bijzondere aandacht dient te worden besteed aan het gebruik van SSIS, SSAS en SSRS.

Geef een overzicht waarin de eerder beschreven cloudoplossingen worden afgezet tegen deze aspecten, waarbij per aspect wordt aangegeven wat de voor-/nadelen zijn bij die oplossing. Neem in dit overzicht ook de niet-cloud-oplossing van Microsoft SQL Server 2014 mee.

Uitvoeren migratie naar cloud Onderzoek wat de aandachtsgebieden zijn bij het migreren naar een SQL Server cloud-oplossing en stel een stappenplan op.

Bepaal samen met de opdrachtgever wat de wensen/eisen zijn m.b.t. onze databaseomgeving. Bepaal op basis van het opgestelde overzicht voor één of meer databaseomgevingen welke omgeving wel/niet geschikt is voor een cloud-oplossing. Indien een cloud-oplossing wenselijk is, moet worden aangegeven hoe die cloudoplossing eruit ziet.

Lever een proof-of-concept op waarin de migratie van minimaal 1 SQL Server instance is uitgevoerd aan de hand van het opgestelde migratie-stappenplan.

Vereisten

 

Benodigde kennis en/of interesse

Cloud, SQL Server Database

   

Trefwoorden

software ontwikkeling  software engineering  java  net  c  afstudeeropdracht  eindstage  business intelligence  sql server  data warehouse  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: hoger dan 400
Startdatum: Op elk moment in het jaar
Soort stage:
» Afstudeerstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Bijbaan, vakantiewerk, parttime werk SQL Server Cloud oplossingen in Tilburg
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.
   
Plaats: Veenendaal - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Andere stages van dit bedrijf

Machine learning in de database in Tilburg 20-10-2016
Docker for Windows in Tilburg 28-09-2016
Docker for Windows in Veenendaal 28-09-2016
Machine learning in de database in Veenendaal 28-09-2016
Temporal data warehouse in Veenendaal 28-09-2016
Temporal data warehouse in Tilburg 27-09-2016
SQL Server Cloud oplossingen in Veenendaal 27-09-2016
Streamable League of Legends API in Veenendaal 27-09-2016
JPA to the Limit in Veenendaal 27-09-2016
JPA to the Limit in Tilburg 27-09-2016
Integratie Workflow Engine in Veenendaal 27-09-2016
High performance Angular build grid in Tilburg 27-09-2016

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: