Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.166 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage SQL Server Cloud oplossingen in Veenendaal

10 mei 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Veenendaal
Soort werk: » ICT
» Elektrotechnisch / Electronica
Branche: » Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
»  Afstudeerstage
Stagevergoeding: » 1000
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Binnen bedrijven zijn soms speciale teams verantwoordelijk voor alle Microsoft SQL Server zaken.

Er wordt correctief, innovatief en preventief beheer uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om Product Support af te sluiten. Hierbij kan de klant een beroep doen op de database kennis en expertise van het SQL/BI team, waardoor de klant geen/minder investeringen hoeft te doen in specialistisch technologische kennis.

Naast het uitvoeren van diverse soorten beheer, adviseert het SQL/BI team klanten bij het maken van keuzes voor de database-infrastructuuromgeving rekening houdend met de beheerwensen en –eisen van de klanten t.a.v. onder andere kosten, down-time, dataverlies, performance, disaster recovery.

Cloud-oplossingen wordt steeds populairder en dienen onderdeel te gaan worden van beheermogelijkheden door het SQLBI team voor zijn klanten. De voordelen zoals schaalbaarheid liggen voor de hand, maar om een gedegen advies te geven moet verder worden gekeken dan alleen dat.

Om klanten goed te kunnen adviseren moet helder zijn welke cloud-oplossingen er mogelijk zijn als we kijken naar SQL Server (bijv. Azure SQL Database/SQL Server in Azure VM’s en public/private/hybrid cloud oplossingen). Verder moet worden bepaald welke overwegingen van belang zijn om te bepalen of een SQL-cloud-oplossing wel/niet voor een klant wenselijk is. Onderdelen als Data Security, kosten en Self Service onderhoud zijn hierbij van groot belang.

Opdracht

Inzicht in cloud oplossingen Geef een overzicht waarin voor de diverse SQL Server cloud-oplossingen (bijv. Azure SQL Database/SQL Server in Azure VM’s en public/private/hybrid cloud oplossingen) wordt aangegeven welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

Geef aan welke aspecten – bijv. security, kosten, onderhoud - van belang zijn om te kunnen afwegen of een SQL Server cloudoplossing voor een klant wel of niet wenselijk is. Hierbij moet onderscheid worden gemaakt tussen beheeraspecten die voor het SQL/BI team van belang zijn en aspecten die voor de klant van belang zijn. Houd er rekening mee dat een klant applicaties heeft die connecten naar SQL Server. Bijzondere aandacht dient te worden besteed aan het gebruik van SSIS, SSAS en SSRS.

Geef een overzicht waarin de eerder beschreven cloudoplossingen worden afgezet tegen deze aspecten, waarbij per aspect wordt aangegeven wat de voor-/nadelen zijn bij die oplossing. Neem in dit overzicht ook de niet-cloud-oplossing van Microsoft SQL Server 2014 mee.

Uitvoeren migratie naar cloud Onderzoek wat de aandachtsgebieden zijn bij het migreren naar een SQL Server cloud-oplossing en stel een stappenplan op.

Bepaal samen met de opdrachtgever wat de wensen/eisen zijn m.b.t. onze databaseomgeving. Bepaal op basis van het opgestelde overzicht voor één of meer databaseomgevingen welke omgeving wel/niet geschikt is voor een cloud-oplossing. Indien een cloud-oplossing wenselijk is, moet worden aangegeven hoe die cloudoplossing eruit ziet.

Lever een proof-of-concept op waarin de migratie van minimaal 1 SQL Server instance is uitgevoerd aan de hand van het opgestelde migratie-stappenplan.

   

Vereisten

 

Benodigde kennis en/of interesse

Cloud, SQL Server Database

Vergoeding

Onze afstudeerstagevergoeding is € 1000,00 per maand (of € 500,00 + leaseauto)!!

   

Trefwoorden

software ontwikkeling  software engineering  java  net  c  afstudeeropdracht  eindstage  data  data warehouse  business intelligence  data solutions  sql server  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: » 5 maanden
Startdatum: » Op elk moment in het jaar
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee


Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 

Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage

Stages in de omgeving van Veenendaal

Communicatie en Sales | Vergoeding/Auto/Bonus! |
Wageningen
Afstudeeropdracht WTB bij innovatief bedrijf
Veenendaal
Reactive SOAP
Veenendaal, Amsterdam of Den Bosch
Docker for Windows
Veenendaal
JPA to the Limit (1000 of leaseauto + 500!!)
Veenendaal


Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.