Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.150 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage Temporal data warehouse in Tilburg

Solliciteren op de stage: Temporal data warehouse  in Tilburg

Stage gegevens

Locatie(s) : Tilburg
Branche : Automatisering | ICT | eCommerce
Land : Nederland
Geplaatst op : Dinsdag 25 oktober 2016
Soort werk : » ICT
   

Omschrijving stageplaats

Een data warehouse wordt binnen de IT architectuur van bedrijven ingezet om data uit verschillende bronsystemen te integreren ten behoeve van rapportage, analyse, machine learning, etc. Een wezenlijk aspect van ieder data warehouse, is de borging van historie. Daarbij wordt de ontwikkeling van (geselecteerde) datagegevens over de tijd vastgelegd.

Wat is er met een bepaalde klant, product of welk ander gegeven dan ook, gebeurd zodat ieder gegeven teruggekeken kan worden naar de situatie zoals die nu is en ooit was. Er zijn verschillende manieren om deze historie te borgen, zoals slowly changing dimensies in een Kimball datamart of satellieten in een data vault. Recent ondersteunen sommige databases ook zelf historische opslag van gegevens. Deze databases staan bekend als temporal databases.

Opdracht

Onderzoek de mogelijkheden van de toepassing van een temporal database in een data warehouse omgeving en de impact daarvan op het traditionele ontwerp van een data warehouse en de implementatie van de ETL (Extract, Transform en Load) processen waarmee deze worden gevuld. Neem hierbij in ieder geval de temporal mogelijkheden van Microsoft SQL Server 2016 op en vergelijk deze met de mogelijkheden die een temporal database volgens de theorieën moet bieden om de sterkten, maar ook de mogelijke zwakten van SQL Server 2016 op dit onderwerp te leren kennen.

Implementeer een werkend prototype van een data warehouse met de bijbehorende ETL processen waarin de temporal mogelijkheden van SQL Server 2016 worden gedemonstreerd en beschrijf welke aanpassingen er nodig zijn in de standaard bedrijfsontwikkelmethodiek voor data warehouse toepassingen om gebruik te maken van deze mogelijkheden. Je maakt hierbij gebruik van een AdventureWorks voobeelddatabase van Microsoft en de Endeavour BI tools om een datavault en ETL processen te genereren. De functionele en niet-functionele eisen waaraan het prototype moet voldoen, zullen door de opdrachtgever worden gesteld.

Vereisten

 

Benodigde kennis en of interesse

Database en data warehouse ontwerp (dimensionale en datavault modelleringstechnieken) en ETL processen.

   

Trefwoorden

software ontwikkeling  software engineering  java  net  c  afstudeeropdracht  eindstage  business intellignece  data warehouse  data solutions  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: hoger dan 400
Startdatum: Op elk moment in het jaar
Soort stage:
» Afstudeerstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Bijbaan, vakantiewerk, parttime werk Temporal data warehouse  in Tilburg
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij zijn een vooraanstaand IT dienstverlener op het gebied van opleiding, consultancy en beheer. Wij verlenen diensten van ontwerp tot realisatie en beheer van bedrijfskritische systemen. Ons eigen Kenniscentrum waarborgt zowel expertise en ervaring voor onze eigen medewerkers als een uitgebreid trainingsaanbod voor onze opdrachtgevers.
   
Plaats: Veenendaal - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Andere stages van dit bedrijf

High performance Angular build grid in Tilburg 25-10-2016
SQL Server Cloud oplossingen in Veenendaal 25-10-2016
Streamable League of Legends API in Veenendaal 25-10-2016
JPA to the Limit in Veenendaal 25-10-2016
JPA to the Limit in Tilburg 25-10-2016
Integratie Workflow Engine in Veenendaal 25-10-2016
SQL Server Cloud oplossingen in Tilburg 25-10-2016
Machine learning in de database in Tilburg 20-10-2016
Machine learning in de database in Veenendaal 28-09-2016
Docker for Windows in Veenendaal 28-09-2016
Docker for Windows in Tilburg 28-09-2016

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: