1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Social Media bij mediabedrijf in Amsterdam

11 september 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Amsterdam
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Is social media helemaal jouw ding en wil je graag de allerbeste social media redacteur van Nederland worden? Zit jij boordevol creatieve ideeën, vind je het leuk om redactionele planningen te maken en dagelijks duizenden mensen te bereiken op Instagram, Facebook, Snapchat en Twitter? Dan zijn wij heel hard op zoek naar jou!

Ons bedrijf is een uitgeverij van de toekomst. Wij geloven niet dat journalistiek of media een uitstervend vak is, we denken juist dat het in de komende jaren steeds belangrijker wordt. Op TV, radio en print (al dan niet via Blendle), maar vooral op internet.

We kijken daarbij goed naar succesvolle mediabedrijven uit het buitenland: Vice, The Guardian, Vox Media, Quartz, Buzzfeed en vele anderen. Sites die (online) journalistiek opnieuw hebben uitgevonden en laten zien dat goede content van alle tijden is, als je het maar op de juiste manier weet te verspreiden.

Met dit doel voor ogen, werken we op dit moment hard aan het groot maken van een aantal kwalitatieve en unieke mediatitels in Nederland. Wij vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en willen bewijzen dat er zelfs in een klein land als Nederland ruimte is voor sites die naast nieuws ook verdieping en nieuwe inzichten bieden.

Kun jij je hier in vinden? En wil je graag uitgebreide ervaring opdoen met het uitrollen van een succesvolle social media strategie? Dan is deze stage absoluut iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als social media redacteur ben jij binnen onze redactie verantwoordelijk voor het beheren van een aantal van onze social media kanalen. Je maakt contentagenda's en voert wekelijks redactieoverleg met onze in-huis journalisten, designers, fotografen en filmmakers over de content die jij nodig hebt voor social. Dat kan van alles zijn: Een 3 seconden video van Lowlands voor op Instagram, een dagelijks lunchverslag op Snapchat of een serie foto's van de beste vakantiebestemmingen voor op Facebook.

Je bent zelfstandig en creatief, en bedenkt aan de hand van events die in het vooruitzicht liggen content voor social media. Deze ideeën overleg je met je collega's en je brieft waar nodig een designer, fotograaf of filmmaker om de content voor je te maken. Kleine producties kun je eventueel ook zelfstandig uitvoeren. Daarnaast ben je een sterke (en foutloze!) copywriter.

Tijdens je stage is er veel ruimte om ervaring op te doen met allerlei aspecten van het mediavak en wordt je persoonlijk gecoacht door een stagebegeleider. Door mee te draaien op een redactie leer je hoe jouw social media strategie bij draagt aan de redactionele formule van bekende websites en hoe je jouw content beter kunt maken om duizenden mensen te bereiken. Je werkt in een klein redactieteam vol mediatalent en draait mee als een volwaardige professional.

Iets voor jou?

Volg je een HBO of WO opleiding op gebied van (multi)media of communicatie? Of studeer je heel wat anders maar ligt je echte talent bij media productie en wil je daar graag je stage aan wijden? En wil je bovendien graag de schoolbanken uit om in de praktijk te leren hoe jouw vak zich de komende jaren gaat ontwikkelen en steeds belangrijker wordt? Dan bieden wij je de ideale leeromgeving in een supercreatieve en informele werkomgeving aan op een schitterende plek aan de Amsterdamse Herengracht.

Je bent beschikbaar voor een periode van tenminste 4 maanden. Je loopt 4 dagen per week stage op ons kantoor in Amsterdam en hebt 1 dag om thuis aan je stageverslag / stageonderzoek te werken. Ook bieden we een marktconforme stagevergoeding. Precies wat jij zoekt? Stuur ons dan heel snel een mailtje met je kennismaking en CV!


Vereisten

  • Gek op social
  • Creatief
  • Zelfstandig
  • Goede projectmanagement skills
  • Nauwkeurig
  • Perfectionistisch
  • Sterke teksten
  • Foutloos Nederlands
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst
Stageperiode: 4 maanden
Startdatum: In overleg
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Stages in de omgeving van Amsterdam

Marketing & Communicatie
Amsterdam
Stagiair(e) Online Marketing Communicatie
Amsterdam ( 550,-)
Marketing stagiaire voor een veelzijdige functie
Amsterdam
Copywriter (stage) bij Internetbureau
Zwanenburg (tussen Haarlem en Amsterdam)
Gezocht: Stagiair(e) marketing / communicatie
Amsterdam

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.