Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.154 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage SEO & growth hacking bij mediabedrijf in Amsterdam

Solliciteren op de stage: Stage SEO & growth hacking bij mediabedrijf in Amsterdam

Stage gegevens

Locatie(s) : Amsterdam
Branche : Communicatie | PR | Voorlichting
Land : Nederland
Geplaatst op : Dinsdag 31 mei 2016
Soort werk : » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
   

Omschrijving stageplaats

Ben jij helemaal thuis in de laatste SEO updates en vind jij het leuk om websites eigenhandig naar een hoger plan te tracken? En zit jij boordevol creatieve ideeen om niet alleen websites maar ook social media kanalen te growth hacken en duizenden nieuwe mensen te bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ons bedrijf is een uitgeverij van de toekomst. Wij geloven niet dat journalistiek of media een uitstervend vak is, we denken juist dat het in de komende jaren steeds belangrijker wordt. Op TV, radio en print (al dan niet via Blendle), maar vooral op internet.

We kijken daarbij goed naar succesvolle mediabedrijven uit het buitenland: Vice, The Guardian, Vox Media, Quartz, Buzzfeed en vele anderen. Sites die (online) journalistiek opnieuw hebben uitgevonden en laten zien dat goede content van alle tijden is, als je het maar op de juiste manier weet te verspreiden.

Met dit doel voor ogen, werken we op dit moment hard aan het groot maken van een aantal kwalitatieve en unieke mediatitels in Nederland. Wij vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en willen bewijzen dat er zelfs in een klein land als Nederland ruimte is voor sites die naast nieuws ook verdieping en nieuwe inzichten bieden.

Kun jij je hier in vinden? En wil je graag uitgebreide ervaring opdoen met het zelfstandig uitrollen en implementeren van een SEO en SEA strategie, het coachen van de redactie op gebied van growth hacking en het optimaliseren van onze social media strategie en ad spent? Dan is deze stage absoluut iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als growth hacker ben jij binnen onze redactie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een SEO en SEA strategie voor onze verschillende online publicaties, en het optimaliseren van onze sites die allemaal draaien op Wordpress. Je analyseert de huidige stand van zaken en geeft een advies op gebied van mogelijke verbeteringen.

Je voert trendanalyses uit en hebt dagelijks overleg met de redactie op gebied van contentoptimalisatie. Daarnaast onderzoek je waar onze social media kanalen en content verder kunnen worden geoptimaliseerd en geef je advies op gebied van (search en social) advertising. Data analytics is helemaal jouw ding, en er is ruimte je hier tijdens je stage verder in te verdiepen, of bijvoorbeeld nieuwe algoritmes / dashboards te ontwikkelen in samenwerking met onze developers bijvoorbeeld als stage opdracht. 

Tijdens je stage is er veel ruimte om ervaring op te doen met allerlei aspecten van het SEO, social media en data science vak: Door mee te draaien op een nieuwsredactie waar wekelijks honderden vormen van content worden geproduceerd leer je precies hoe je deze producties bij zoveel mogelijk mensen op hun scherm krijgt. Je werkt in een klein en hecht creatief team vol mediatalent en draait mee als een volwaardige professional.

Iets voor jou?

Volg je een MBO, HBO of WO opleiding op gebied van marketing, communicatie, digitale media of IT? Of studeer je heel wat anders maar ligt je echte talent bij SEO / growth hacking / data science en wil je daar je stage aan wijden? En wil je bovendien graag de schoolbanken uit om in de praktijk te leren hoe jouw vak zich de komende jaren gaat ontwikkelen en steeds belangrijker wordt? Dan bieden wij je de ideale leeromgeving in een supercreatieve en informele werkomgeving aan op een schitterende plek aan de Amsterdamse Herengracht.

Je bent beschikbaar voor een periode van tenminste 4 maanden. Je loopt 4 dagen per week stage op ons kantoor in Amsterdam en hebt 1 dag om thuis aan je stageverslag / stageonderzoek te werken. Ook bieden we een marktconforme stagevergoeding. Precies wat jij zoekt? Stuur ons dan heel snel een mailtje met je portfolio en CV!

Vereisten

 
  • Data freak
  • Google Analytics & Webmaster tools
  • Ervaring met media of bloggen is een pré
  • Analytisch
  • Communicatief
  • Goed met taal
  • Media-gek
  • Affiniteit met tech-, lifestyle- of maatschappelijke onderwerpen
  • Kennis van social media optimization is een plus
   

Trefwoorden

seo marketing  growth hacking  growthhacking  data analyse  big data  data science  google adwords  google analytics  wordpress programmeur  facebook marketing  twitter marketing  social media  marketing communicatie social media  
   
Minimaal opleidingsniveau: Niet gespecificeerd
Studierichting(en): » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing | » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie | » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: onbekend
Stagevergoeding: in overleg
Startdatum: In overleg
Soort stage:
» Meeloopstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Bijbaan, vakantiewerk, parttime werk Stage SEO & growth hacking bij mediabedrijf in Amsterdam
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij zijn een media productiehuis en uitgever van onder meer Numrush, Vance en Dutchcowgirls. Wij zoeken continu nieuwe creatieven op gebied van redactie, journalistiek, design, video, fotografie, social media, SEO en development om ons jonge team te versterken. Wij bouwen mediamerken van de toekomst en zoeken mensen die net als wij heilig geloven in het succes van kwalitatieve content.
   
Plaats: Amsterdam - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Andere stages van dit bedrijf

Stage Fotografie bij toonaangevend mediabedrijf in Amsterdam 18-10-2016
Stage Journalistiek bij toonaangevend mediabedrijf in Amsterdam 18-10-2016
Webredactie & online marketing in Amsterdam 17-08-2016
Stage Visual Design bij mediabedrijf in Amsterdam 17-08-2016
Stage wordpress development bij mediabedrijf in Amsterdam 29-06-2016
Stage Social Media bij een mediabedrijf in Amsterdam 31-05-2016

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: