1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Visual Design bij mediabedrijf in Amsterdam

11 september 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Amsterdam
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Afstudeerstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Ben jij een getalenteerde design of multimedia student en wil jij later graag de beste worden in je vak? Zit jij boordevol creatieve ideeën en kun jij niet wachten tot je (voor je werk!) de hele dag kunt gaan zitten knutselen, tekenen en ontwerpen, en dat je designs ook nog eens door duizenden mensen bekeken worden? Dan zijn wij heel hard op zoek naar jou!

Ons bedrijf is een uitgeverij van de toekomst. Wij geloven niet dat journalistiek of media een uitstervend vak is, we denken juist dat het in de komende jaren steeds belangrijker wordt. Op TV, radio en print (al dan niet via Blendle), maar vooral op internet.

We kijken daarbij goed naar succesvolle mediabedrijven uit het buitenland: Vice, The Guardian, Vox Media, Gimlet Media, QZ, Buzzfeed en vele anderen. Sites die (online) journalistiek opnieuw hebben uitgevonden en laten zien dat goede content van alle tijden is, als je het maar op de juiste manier weet te verspreiden.

Met dit doel voor ogen, werken we op dit moment hard aan het groot maken van een aantal kwalitatieve en unieke mediatitels in Nederland. Wij vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en willen bewijzen dat er zelfs in een klein land als Nederland ruimte is voor sites die naast nieuws ook verdieping en nieuwe inzichten bieden.

Kun jij je hier in vinden? En wil je graag uitgebreide ervaring opdoen met het maken van allerhande visual design en media voor diverse journalistieke producties? Dan is deze stage absoluut iets voor jou.

Wat ga je doen?

Als creative designer ben jij binnen onze redactie verantwoordelijk voor het produceren van originele grafische ontwerpen bij de content op onze site en social media kanalen. Dat kan van alles zijn: Een tekening van een BN-er, een foto collage van de mooiste vakantiebestemmingen, een logo voor een nieuwe actie of een stop motion animatie met papier voor op Instagram: Er is volop ruimte om je eigen stijl te ontwikkelen en nieuwe creatieve disciplines eigen te maken. 

Je werkt nauw samen met onze redacteuren die dagelijks content maken op gebied van lifestyle of technology. Wanneer zij op zoek zijn naar passend beeld, bedenk jij zelf een creatief concept dat je direct kunt uitvoeren, of je gaat op pad om het beeld te maken. Je werkt dus zowel in opdracht, als dat je zelf continu nieuwe designproducties bedenkt die je zelfstandig kunt oppakken en produceren.

Tijdens je stage is er veel ruimte om ervaring op te doen met allerlei aspecten van het design- en mediavak: Door mee te draaien op een redactie leer je hoe je ontwerpen bij kunnen dragen aan het versterken van een verhaal of hoe je zorgt dat je designs vaker bekeken worden bijvoorbeeld via social media. Je werkt in een klein redactieteam vol mediatalent en draait mee als een volwaardige professional.

Iets voor jou?

Volg je een HBO of WO opleiding op gebied van grafisch of visual design, (multi)media, fotografie, film of communicatie? Of studeer je heel wat anders maar ligt je echte talent bij visual design en wil je daar je stage aan wijden? En wil je bovendien graag de schoolbanken uit om in de praktijk te leren hoe jouw vak zich de komende jaren gaat ontwikkelen en steeds belangrijker wordt? Dan bieden wij je de ideale leeromgeving in een supercreatieve en informele werkomgeving aan op een schitterende plek aan de Amsterdamse Herengracht.

Je bent beschikbaar voor een periode van tenminste 3 maanden. Je loopt 4 dagen per week stage op ons kantoor in Amsterdam en hebt 1 dag om thuis aan je stageverslag / stageonderzoek te werken. Ook bieden we een marktconforme stagevergoeding. Precies wat jij zoekt? Stuur ons dan heel snel een mailtje met je portfolio en CV!


Vereisten

  • Creatief & origineel
  • Zelfstandig & pro-actief
  • Eigen stijlen & experimenteren met nieuwe dingen
  • Visual & grafisch ontwerp
  • Droomt Adobe Creative Suite
  • Thuis op instagram / snapchat / facebook / pinterest / twitter
  • Houdt van humor om te lachen
  • Ervaring met fotografie / video is een plus
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst
Stageperiode: Onbekend
Startdatum: In overleg
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Stages in de omgeving van Amsterdam

Marketing & Communicatie
Amsterdam
Stagiair(e) Online Marketing Communicatie
Amsterdam ( 550,-)
Marketing stagiaire voor een veelzijdige functie
Amsterdam
Copywriter (stage) bij Internetbureau
Zwanenburg (tussen Haarlem en Amsterdam)
Gezocht: Stagiair(e) marketing / communicatie
Amsterdam

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.