Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.158 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Bouwer Factory Cloud Dashboard (ICT stage) in Aalten

Solliciteren op de stage: Bouwer Factory Cloud Dashboard (ICT stage) in Aalten

Stage gegevens

Locatie(s) : Aalten
Branche : Automatisering | ICT | eCommerce
Land : Nederland
Geplaatst op : Woensdag 25 mei 2016
Soort werk : » ICT
   

Omschrijving stageplaats

Volg je de opleiding (Technische) Informatica en/of Multimedia Design en ben je op zoek naar een uitdagende stage bij een mooi bedrijf in de regio Achterhoek? Lees dan verder!

De opdrachtgever ontwerpt, ontwikkelt en levert mestdrogers voor bedrijven die hun mest – of digistaat – verwerkt willen hebben door middel van een droog-proces.

De mestdroger levert handige resultaten op, maar er is nog geen mogelijkheid om dit geautomatiseerd te kunnen laten zien.

Opdrachtomschrijving

Doel voor jou als (Technische) Informatie en/of Multimedia Design student is dan ook om deze resultaten online, als ‘cloud-service’ mee te kunnen leveren. Jouw opdracht is dan ook om een functioneel ontwerp te maken en zo mogelijk een doorklikbaar proto-type van een Factory Cloud Dashboard, waarin gegevens samenkomen die leiden tot een ultiem dashboard voor de klant van de opdrachtgever die een mestdroger en aanverwante machines heeft aangeschaft. Inventariseer wat de klant wil, welke gegevens hiervoor nodig zijn, waar je deze vandaan kunt halen, hoe deze naar een centrale database zijn te brengen, hoe deze eruit te halen zijn, hoe dit te visualiseren is etc.

Deze opdracht is niet alleen technisch, maar ook functioneel uitdagend. Samen met medewerkers van de opdrachtgever zul je gaan inventariseren welke informatie van belang is voor het dashboard en hoe je deze kunt verzamelen. Dit zal zeker in het begin van je stage de nodige tijd vragen. Is dit eenmaal helder, dan mag je een prototype gaan uitwerken.

Met welke technieken ga je werken?

Je zult te maken krijgen met techniek om machine-data uit te lezen, realisatie daarvan vindt plaats in samenwerking met medewerkers van de opdrachtgever. Daarnaast zorg jij ervoor dat er een passend database ontwerp komt (MySQL) om al deze informatie snel en overzichtelijk te vast te leggen.

Voor de verwerking en presentatie van de gegevens zul je gebruik maken van een op PHP gebaseerd framework naar keuze. Wij werken veel met Yii2, maar proberen graag iets nieuws. Werk jij meer met Laravel of een ander framework, dan is dat ook zeker mogelijk.

Het dashboard zul jij als proof-of-concept gaan ontwikkelen. Daarvoor moedigen we je aan om helemaal los te gaan op de front-end. Het wordt jouw taak om een eenvoudig bruikbare, maar informatieve weergave op te zetten. De techniek zal webbased zijn (HTML5, CSS3, responsive design), maar hoe je dit verder aankleedt is aan jou. Onderzoek de nieuwste technieken en bouw één of meerdere doorklikbare prototypes die straks aan de basis komen te liggen van het echte dashboard.

Voorwaarden

  • Je krijgt een stageovereenkomst met een ICT-partner in de nieuwe ICT HUB, met een passende stagevergoeding.
  • De termijn voor deze opdracht is maximaal 5 maanden voor 1 full-time student.
  • De werkweek is 36 uur, waarvan 2 dagen bij de ICT-partner en 3 dagen bij de opdrachtgever op kantoor.

Vereisten

 
Geen vereisten.
   

Trefwoorden

ict  stage  it  techniek  mysql  database  html  yii2  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: 6 maanden
Stagevergoeding: in overleg
Startdatum: Per direct
Soort stage:
» Meeloopstage
» Afstudeerstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Bijbaan, vakantiewerk, parttime werk Bouwer Factory Cloud Dashboard (ICT stage) in Aalten
   

Bedrijfsprofiel

 
Ons team is een perfecte mix van creativiteit en technische internet kennis. Plezier in ons werk staat voorop en wij willen graag samen het verschil maken. Samen online oplossingen bedenken vormt een belangrijke drijfveer. Ons team bestaat uit diverse internetspecialisten. Wij hebben als team 4 kernwaarden bepaald voor ons werk. Die houden ons scherp en alert! Deze kernwaarden vormen de basis bij alles wat we doen.
- Aandacht
- Eerlijk
- Transparantie
- Samenwerken
   
Plaats: Aalten - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Andere stages van dit bedrijf

Bouwer Product Configurator (ICT stage) in Aalten 05-10-2016

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: