Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.296 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Onderzoekstage (extern) en meeloopstage (intern) in Venlo


Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s) : Venlo
Branche : Gezondheidszorg | Medisch
Land : Nederland
Geplaatst op : Maandag 19 december 2016
Soort werk : » Zorg / Thuiszorg / Kinderopvang
» Onderwijs en wetenschap
» Medisch
   
Mens en Relatie

Omschrijving stageplaats

Onderzoekstage:

Zowel hechtingsstijl als eigenwaarde bepalen voor een groot deel hoe mensen omgaan met intimiteit en liefde en zullen derhalve invloed hebben op het kennismakingsproces en de relatievorming. In deze stage zul je onderzoeken welke invloed. Deze stage is onderdeel van een grote studie over de invloed van persoonlijkheidsfactoren op de slagingskans, die loopt van 2014 tot 2020. Dit deelonderzoek richt zich specifiek op de invloed van eigenwaarde en hechting op de communicatie en sociale vaardigheden (ofwel: is in het contact met de proefpersoon aan het gedrag of uitspraken over de jeugd en eerdere relaties te merken welke expliciete en impliciete eigenwaarde en hechting de client heeft?). Aan dit deelonderzoek hebben 150 clienten deel genomen. De expliciete eigenwaarde en hechting zijn in kaart gebracht middels een digitale vragenlijst, bij een huisbezoek zijn de impliciete eigenwaarde en hechting vastgesteld middels een computertaak (IAT). In een open interview is gevraagd naar de jeugd en eerdere relaties. Middels een observatieformulier heeft de onderzoeksassistent aangegeven hoe de sociale interactie verliep. In de volgende fase - deze stage - dienen de gegevens nader onderzocht te worden. Hiertoe dient een onderzoeksplan en hypothesen op grond van literatuuronderzoek te worden opgesteld. Vervolgens worden de gegevens gescoord en verwerkt. Voor deze stage is het belangrijk om met Excell en SPSS te kunnen werken. Deze stage kan extern worden uitgevoerd met wekelijks overleg om de vorderingen te bespreken.

Meeloopstage:

Werk je graag voor en met mensen? Mens en Relatie Venlo biedt voor de opleiding Hbo Psychologie of Hbo Toegepaste Psychologie (of een vergelijkbare opleiding) een stage, waarbij je assisteert bij workshops en coachingstrajecten. Op grond van de ervaringen die je hierbij doet draag je bij aan de ontwikkeling van e-coaching modules.

De workshops worden verzorgd voor groepen van maximaal acht clienten, waardoor er optimaal aandacht gegeven kan worden aan de persoonlijke knelpunten en leerwensen van elke deelnemer. De bijeenkomsten zijn gericht op de sociale vaardigheden van de client bij de eerste kennismaking naar aanleiding van een partnervoorstel. Elke bijeenkomst heeft een andere focus, bijvoorbeeld Lichaamstaal, Persoonlijke Presentatie, Het Kennismakingsgesprek etc. De individuele coachingstrajecten hebben vergelijkbare leerdoelen. Knelpunten liggen vaak op het gebied van zelfvertrouwen, eigenwaarde en sociale vaardigheden.

Deze meeloopstage omvat naast bovengenoemde hoofdtaken een diversiteit aan werkzaamheden en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Hieronder vallen werkzaamheden als: persoonsgegevens invoeren, gespreksverslagen verwerken, bemiddelen (matchen/koppelen), gasten ontvangen.

De meeloopstage is vervuld tot en met juni 2016, daarna is er weer ruimte voor een nieuwe stagiaire.

Vereisten

 
Wat zoeken we?
Een communicatieve, sociale, ondernemende HBO/WO student met een passie voor menselijke relaties. Je bent iemand die houdt van (hard) werken, maar ook van boeken lezen en teksten schrijven. Maar vooral ben je iemand die iets voor een ander wil betekenen.

Wat bieden we?
Een dynamische, afwisselende stage met eigen verantwoordelijkheid en heldere doelen in een gezellig team. Stagevergoeding 250,= euro per maand bij fulltime stage. Een stage van 3 of 4 dagen per week is ook mogelijk.

Sollicitaties graag per email, met naast de persoonlijke gegevens (c.v.) ook een toelichting met de motivatie om bij Mens en Relatie stage te lopen, verwachtingen van de stage, het studiejaar, de beschikbare dagen en de gewenste periode.
   

Trefwoorden

psychologie  coaching  training  e-coaching  ecoaching  elearning  e-learning  relatiecoach  relatieconsulent  consulent  bemiddeling  matching  relatie  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Gezondheidszorg | Sport & Beweging | » Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst | » Gedrag en Maatschappij |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: 250
Startdatum: in overleg
Soort stage:
» Meeloopstage
» Afstudeerstage
» Onderzoekstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
De organisatie is een erkend, landelijk bureau dat bemiddelt voor duurzame man/vrouw relaties. Een netwerk van consulenten in Nederland wordt ondersteund door het kantoor in Venlo met taken op het gebied van onder meer bemiddeling (matching), marketing en communicatie, correspondentie, boekhouding, persoonlijkheidsonderzoek en coaching. De regionale consulent bezoekt de mensen thuis, zodat we een goed beeld krijgen van de persoon en wat voor hem of haar belangrijk is in een relatie. De consulent gaat samen met de relatie-adviseurs van de afdeling bemiddeling op zoek naar de ware Jacob(a). Door deze persoonlijke, diepgaande aanpak, vindt 3 van de 4 binnen het jaar een partner.
   
Bedrijfsnaam: Mens en Relatie
Plaats: Venlo - Waar ligt dit?

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: