Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.116 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage Commercieel talent in Tilburg

21 september 2016
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Tilburg
Soort werk: » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
» Commercieel / Verkoop
Branche: » Productie | Techniek
Type stage:
»  Meeloopstage
»  Afstudeerstage
»  Onderzoekstage
»  Traineeship
Stagevergoeding: » In overleg
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Stageopdracht Commercieel / Marketing

Omschrijving marketingonderzoeksopdracht met eventuele toelichting:

Het is de bedoeling dat het aandeel 'Onderhoud' en 'Service' als aandeel van de omzet groeit. De reden is dat dit stabiele inkomsten genereert met een goede marge. Onderhoudscontracten worden bijvoorbeeld voor meerdere jaren afgesloten. We zijn goed in dit soort werkzaamheden, maar zouden graag meer klanten op een betere manier willen bedienen.

Probleemstelling onderzoek:

In welke sectoren liggen de beste kansen voor ons op het gebied van onderhoud en service aan noodstroomaggregaten.

Doelstelling onderzoek:

Het in kaart brengen van de onderhoudsbehoefte. Voorbeeldsectoren kunnen zijn: de medische sector en de chemische industrie. Tevens is het voor ons interessant dat er in kaart wordt gebracht hoe onderhoud is georganiseerd binnen de grote onderhoudsbedrijven. Hoe zien de onderhoudscontracten er in de regel uit, welke ‘service level agreements’ zijn er? Met welke partijen zouden we kunnen samenwerken om onderhoud aan te bieden aan opdrachtgevers. Veel in onderhoud gespecialiseerde bedrijven hebben de competentie voor noodstroom onderhoud namelijk niet.

Een gedetailleerde, uitgewerkte planning wordt gedurende de eerste vier weken van de stage gemaakt. 

Vorm onderzoek (bijv. interview, enquête enz):

We beschikken over gegevens van bedrijven die actief zijn in deze markt. Hiermee zou via telefoon contact opgenomen kunnen worden waarbij er een interview of enquête gehouden kan worden. Omdat we op veel plaatsen onderhoud uitvoeren, kan er contact gezocht worden met bekende relaties om de mogelijkheden verder uit te diepen. Bezoek aan bedrijven en ziekenhuizen voor gesprekken maken deel uit van de stage.  

Omschrijving werkzaamheden naast onderzoek:

Je maakt deel uit van het sales team, deze bestaat uit twee fulltime medewerkers en een parttimer plus een website programmeur. We zijn actief op vier beurzen per jaar in Nederland en Duitsland. Je helpt dan ook mee met de voorbereiding, deelname en opvolging hiervan. Ook het bijhouden van de vernieuwde website is in overleg en bij belangstelling een bijkomende taak. Verder maken het voorbereiden van aanbiedingen, het ontwikkelen van documentatie en het contact met klanten ook deel uit van de stage.

Korte omschrijving van het bedrijf:

In 2006 zijn we gestart met de verkoop van motoren. Het bedrijf importeert dieselmotoren, generatoren en aggregaten. Verder worden sinds 2013 in Tilburg aggregaten opgebouwd, die vervolgens uitgeleverd worden als noodstroomvoorziening.

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in Nederland en Duitsland. De noodstroomvoorzieningen worden in verscheidene sectoren toegepast, zoals de agrarische- en medische sector, de industrie, de utiliteit en de overheid. De laatste jaren is de afdeling ‘Service’ steeds belangrijker geworden. Omdat onderhoudscontracten een vaste inkomstenbron generen, is het uitbouwen van deze afdeling extra interessant.

Er werken vijf MBO / HBO opgeleide Service Engineers bij ons die onderhoud uitvoeren aan voornamelijk noodstroomaggregaten. De laatste jaren heeft het bedrijf als geheel een positieve ontwikkeling laten zien. De omzet is in 2014 met 25% gegroeid.    

   

Vereisten

 

Communicatief

Commercieel

Teamplayer

   

Trefwoorden

commercieel verkoop  sales m  sales en marketing  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
» Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: » 5 maanden
Startdatum: » Januari 2017
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
We bestaan uit 11 medewerkers en zijn importeur van dieselmotoren en produceren aggregaten in de werkplaats. We voeren onderhoud op locatie uit. Het bedrijf is actief in binnen- en buiteland. Dit jaar nemen we aan 3 buitenlandse beurzen deel. Geen dag is hetzelfde!

Plaats: Tilburg - Waar ligt dit?Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage