Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.298 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stagiair HBO Bedrijfskunde of Marketing Gezocht in Deventer


Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s) : Deventer
Branche : Automatisering | ICT | eCommerce
Land : Nederland
Geplaatst op : Maandag 18 juli 2016
Soort werk : » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
» Commercieel / Verkoop
   

Omschrijving stageplaats

Het Bedrijf is een leverancier van clouddiensen voor het MKB, zoals werken en bellen in de cloud. De clouddiensten zijn gebaseerd op een abonnement per medewerker per maand. Daardoor hoeven bedrijven niet eenmalig te investeren in nieuwe hardware en hebben geen lokale server of telefooncentrale meer nodig. Zo wordt de ICT veel flexibeler, makkelijker en goedkoper. De diensten van het bedrijf zijn geschikt voor vele type bedrijven en organisaties van 5 tot enkele tientallen medewerkers.

Aanleiding

De meeste bedrijven hebben nog een lokale server. Wat het bedrijf vooral doet is het faciliteren van in de cloud werken. De applicaties op de lokale server worden naar een cloudomgeving omgezet. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer toepassingen die webbased zijn. Zo kan er zonder server eenvoudig via de webbrowser in de cloud worden gewerkt. Denk aan Google Apps, Office 365, Exact Online, Twinfield of Salesforce.

Probleemstelling

Met de komst van deze makkelijk toegankelijke clouddiensten verandert de rol van de traditionele ICT-reseller. Elk bedrijf kan via een paar muisklikken een keuze maken uit duizenden verschillende cloudapplicaties. Deze leveranciers gaan er vaak vanuit dat de gebruiker zelf aan de slag gaat en geven alleen telefonische of online ondersteuning. Maar werken deze applicaties wel goed samen of veel belangrijker, uit welke van de vele cloudapplicaties moet er worden gekozen? Google maar eens op CRM Cloud software en er zijn duizenden resultaten.

Centrale onderzoeksvraag

Waar gaat de MKB-ondernemer in de toekomst zijn clouddiensten inkopen? Is er markt voor een soort van Independer, waar een keuze kan worden gemaakt uit gerenommeerde clouddiensten. Denk ook aan Thuisbezorgd. Als je sushi wilt bestellen zoek je niet in Google het dichtstbijzijnde restaurant maar laat je Thuisbezorgd dat doen. Alleen al het feit dat een restaurant via Thuisbezorgd is te vinden, geldt als aanbeveling. In beide gevallen zoekt de klant naar een oplossing en wordt hij geholpen bij zijn keuze. Echter bij clouddiensten is dat nog niet zo eenvoudig. Kan er een businessplan worden bedacht zodat het bedrijf klaar is voor de MKB-ondernemer van de toekomst die geholpen gaat worden bij de keuze van zijn cloudiensten?

Op te leveren resultaat

Het uiteindelijk doel is een businessplan Clouddiensten. Dat doel wordt bereikt na het in kaart brengen van mogelijk interessante clouddiensten, concurrenten, interviews met bestaande en potentiële klanten, complementaire leveranciers etc. Op basis van deze inventarisatie wordt een concreet plan bedacht op welke wijze wij ons het beste kunnen positioneren als trusted party in de keuze van cloudddiensten voor de ondernemer. Uitvoering van (een deel van) het business plan behoort indien de projectduur dat toelaat tot de opdracht.

Vereisten

 
Geen vereisten.
   

Trefwoorden

meeloopstage  stage  stage communicatie  afstudeerstage  bedrijfskunde  marketing communicatie  commercieel  e-commerce  hbo stage  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing | » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie | » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: € 250
Startdatum: begin september 2016
Soort stage:
» Afstudeerstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
Onze organisatie bemiddeld studenten en Young professionals met HBO/Universitair denkniveau, duidelijk meer hersens dan financiële middelen, enthousiast, ambitieus en flexibel: dat is een flexkracht van onze organisatie. Zo één waar je bij denkt: ‘die zien we over een aantal jaren hopelijk weer terug
   
Plaats: Utrecht - Waar ligt dit?

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail:

Stages in de omgeving van Deventer

Content marketeer
Deventer
Marketingstage internationaal beauty merk Davines
Deventer
Mobile App Marketing
Deventer