Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.119 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Community Management Stagiair in Rotterdam

17 maart 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Rotterdam
Soort werk: » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
» Commercieel / Verkoop
Branche: » Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
»  Meeloopstage
»  Afstudeerstage
Stagevergoeding: » 250
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Heb jij een vlotte pen? Ben je nieuwsgierig, kritisch en initiatiefrijk? Zie je er naar uit om onder de vleugels van onze jonge professionals je eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten? Dan zoeken wij jou!


Hoe ziet je dag eruit?

Rond 9:00 uur open je de glimmende eikenhouten voordeur, vlieg je twee trappen op en komt de geur van versgemalen Santas espressobonen je tegemoet. In je inbox zie je een mailtje van Evelien met het draaiboek van de Melksnorrentour van volgende week. Het is je eerste kans om een koe te knuffelen! Je tikt snel je antwoord en pakt daarna je notitieblok, want het redactieoverleg voor Drenthe In Transitie begint. Je bespreekt samen met Veerle en Barbara de laatste stand van zaken en belangrijkste updates; hoe staat het bijvoorbeeld met de content voor komende weken en de website cijfers? Ook geef je een update over jouw verantwoordelijkheden en draag je nieuwe ideeën aan voor de community. Na een lekkere lunch pak je de telefoon voor een interview met een duurzame kaasmaker, je eerste interview voor The Milk Story! Even later begin je aan het uitwerken van je interview. Tussendoor verstuur je nog enkele mailtjes, voorzie je Thomas en Rien van input voor ons nieuwe platform en maak je in Photoshop de social media content van komende week. Om 17:30 uur klap je je laptop dicht. Borreltijd! 

Community management stage
Wij zijn gevestigd aan misschien wel de mooiste haven van Rotterdam. We zijn op zoek naar versterking. Ons communicatiebureau adviseert en ondersteunt onze opdrachtgevers bij het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zijn experts in moderne communicatie, op de hoogte van de laatste actualiteiten en duurzame ontwikkelingen en geboren verhalen vertellers. Een gedreven en leergierige stagiair community management vormt een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van ons prachtige bureau.

Wij verzorgen onder andere het community management van verschillende online platforms, waarvan The Milk Story en Drenthe In Transitie de grootste zijn. Op dagelijkse basis publiceren we artikelen, interviews en portretten die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie die op deze platforms wordt gevoerd.

Jouw werkzaamheden

  • Jij ondersteunt het redactieteam bij het maken van content voor alle social media kanalen en de websites. Je doet desk- en fieldresearch naar nieuws, relevante informatie en materialen voor de platforms. 
  • Je duikt zelfstandig in de materie en neemt verantwoordelijkheid voor de productie van journalistieke content. Denk hierbij aan interviews, verslaglegging van evenementen en ook blogs rondom actualiteiten; belangrijk is dat jij het echte verhaal vertelt.
  • Je gaat op pad voor interviews en evenementen.
  • Je redigeert stukken van andere redactieleden.
  • Je denkt mee over hoe we op de platforms en sociale media meer bezoekers en lezers kunnen genereren.
  • Je assisteert bij de voorbereiding en uitvoer van diverse ‘offline’ activiteiten die verband houden met de platforms. Denk hierbij aan competities, evenementen en stakeholderbijeenkomsten.
  • Je ondersteunt bij de overige werkzaamheden die komen kijken bij community management. Denk aan optimalisatie van social media kanalen en rapportage.
  • Je voert tevens algemene bureautaken uit (+-10%).
     

Wat wij bieden
Wij bieden een spannende werkervaringsplek in een leuk team, een informele werksfeer, goede begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden. De vaste basisvergoeding bedraagt € 250,- per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Periode
Vanaf half mei 2017 hebben wij weer ruimte voor een enthousiaste stagiaire die ons team goed kan aanvullen. We zoeken iemand die vier tot vijf dagen per week beschikbaar is voor een periode van minimaal vier maanden.

Geïnteresseerd?
Stuur je motivatiebrief waaruit blijkt dat je aan bovenstaand profiel voldoet!
 

   

Vereisten

 
Wij zoeken een ondernemend, proactief, verantwoordelijk, sociaal vaardig communicatietalent met aantoonbare interesse in online communicatie en een vlotte pen. Affiniteit met duurzame ontwikkeling is een pré. Je bent een HBO/WO student of pas afgestudeerde met een opleiding communicatie en/of (nieuwe) media, journalistiek, vrijetijdsmanagement, of vergelijkbare richting. Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio Rotterdam.
   

Trefwoorden

communicatie  social media  media  community management  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: » 4 maanden
Startdatum: » Half mei 2017
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij zijn gevestigd aan misschien wel de mooiste haven van Rotterdam. Ons communicatiebureau adviseert en ondersteunt onze opdrachtgevers bij het zichtbaar maken en vergroten van hun maatschappelijk toegevoegde waarde. Wij zijn experts in moderne communicatie, op de hoogte van de laatste actualiteiten en duurzame ontwikkelingen en geboren verhalen vertellers.
Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage

Stages in de omgeving van Rotterdam

stage frontoffice medewerker
rotterdam
Creatieve product marketing 450,- p.m. + bonus
Rotterdam
Stagiaire(e) Bouwkunde
Rotterdam
Administratie
Rotterdam
Stage Back-End Developer
Rotterdam