Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.129 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage Support Engineer in Utrecht

21 oktober 2016
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Utrecht
Soort werk: » ICT
Branche: » Onderwijs | Opleiding | Training
Type stage:
»  Meeloopstage
»  Afstudeerstage
Stagevergoeding: » € 400
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Hoe ziet een dag als Support Engineer bij ons eruit?

Tussen 09.00-10.00 komen je meeste collega’s binnengelopen, je pakt een goede bak koffie en je groet je collega’s. Begin je graag vroeg dan kan dat ook maar dan moet je wel zelf het koffiezetapparaat aanzetten. Wat je ‘s ochtends voor kleding en schoenen aan hebt getrokken, maakt ons niet uit, zolang jij je maar lekker voelt en met een goed humeur naar het werk komt.

Je start je computer op, logt in op het ticketingsysteem en bepaalt welk ticket de hoogste prioriteit heeft. Er staat een ticket tussen met een bug in de applicatie. Dit zet jou er direct toe aan te achterhalen waar de bug zit. Zodra je de bug gereproduceerd en getest hebt, kijk je naar manieren om dit op te lossen. Uiteindelijk los je het ticket op door middel van het schrijven van een SQL script. 

Rond 12.30 is het lunchtijd. Wij zitten vlak naast Utrecht Centraal dus je kan een broodje halen of gebruik maken van het bedrijfsrestaurant.

Na de lunch pak je een ticket op betreffende een bug in de tablets op een school. Het lukt je helaas niet om deze bug op te lossen. De lijntjes zijn hier kort dus je kan het meteen met de Product Owner bespreken. Jullie hebben afgesproken dit door te zetten naar het development team.

Na het werk doen wij regelmatig iets leuks met het team, maar dit is natuurlijk geheel vrijblijvend.

 

Met welke technieken werken wij:

 • Amazon Web Services: Wij draaien geheel in de Amazon Cloud en we gebruiken een breed pakket van Amazon diensten;
 • ASP.NET, MVC5, C#, JavaScript;
 • SQL Server en MongoDB.
   

Vereisten

 

Welke kennis en kwaliteiten heb jij nodig om bij ons te kunnen werken:

 • Je bent slim en ambitieus;
 • Wij zijn flexibel dus dat verwachten wij ook van jou;
 • Je hebt ervaring met databases en het schrijven SQL scripts;
 • Je hebt ervaring met het testen van webapplicaties/hardware;
 • Wij werken ook met collega’s in het buitenland dus je bent niet bang om af en toe Engels te spreken;
 • Je hebt kennis van Android (pré);
 • Je hebt ervaring met tablets (pré);
 • Je hebt ervaring met Visual Studio (pré);
 • En het allerbelangrijkste: je moet net als iedereen bij ons streven naar drastische verbetering van het leerresultaat van kinderen.

 

Acquisitie door externe recruiters wordt zeker niet op prijs gesteld!

   

Trefwoorden

sql  sql server  webdeveloper  web applicatie  informatica  android  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: » 5 maanden
Startdatum: » Per direct of feb 2017
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
Kinderen werken aan leerdoelen van kernvakken die aansluiten bij hun eigen niveau. De leerkracht wordt ontzorgd met een systeem dat inzicht en handelingsperspectief biedt en tijd en ruimte geeft om nog meer leerkracht te zijn. Ouders kunnen hun kinderen verantwoord helpen met leren, en het schoolmanagement krijgt meer inzicht om gericht beleid te maken. Wij verbinden alle betrokkenen in het onderwijs en stelt hen in staat het kind optimaal te ondersteunen en te volgen. Door deze verbinding en het adaptieve lesmateriaal kunnen kinderen effectiever kernvakken als taal en rekenen tot zich nemen. Samen met de leerkracht, school en ouders beslist het kind hoe de tijd die vrijkomt te gebruiken: voor het verder verdiepen van de traditionele kernvakken, voor het werken aan nieuwe vaardigheden voor de 21e eeuw, of voor het aangaan van andere persoonlijke uitdagingen die passen bij het kind. De dienstverlening van ons is gebaseerd op hoogwaardige technologie. Wij zijn het grootste digitale onderwijsplatform met momenteel meer dan 2.000 basisscholen, 180.000 leerlingen, 10.000 leerkrachten en 130 eigen professionals. Wij hebben de ambitie om de ingezette verandering in het onderwijs te versnellen. Wij willen persoonlijk en verbonden onderwijs in het klaslokaal werkelijk mogelijk maken en daarmee een sterke verbetering van het leerresultaat realiseren.
Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage