Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.296 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage Expobeurs: Onderzoek en Ontwikkeling in Hoofddorp


Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s) : Hoofddorp
Branche : Communicatie | PR | Voorlichting
Land : Nederland
Geplaatst op : Donderdag 22 december 2016
Soort werk : » Management / Leidinggevende / Ondernemer
» Productie
» Onderwijs en wetenschap
   

Omschrijving stageplaats

Ons bedrijf verzorgt publicaties, trainingen en events. We groeien omdat we steeds grotere events organiseren. Voor ons jonge team zoeken we een ambitieuze en nieuwsgierige stagiair die onderzoek doet naar de marktkansen voor een van Nederlands grootste nieuwe beurzen op het gebied van wonen.

Je analyseert bestaande beurzen en expos, zowel nationaal als internationaal. Verder doe je onderzoek naar marktontwikkelingen en ondervraag je de doelgroep. Dit leidt tot een plan voor een nieuwe type expo dat op termijn internationaal tot de verbeelding gaat spreken. Beleving is daarbij het kernwoord.

 

Jouw onderzoek helpt bij het ontwikkelen van een nieuwe grootschalige expo en als het aanslaat heb je gelijk een baan als nieuw teamlid bij ons bedrijf. Interessant? En oh ja, met het team vieren we successen door met elkaar bijvoorbeeld te snowboarden of skydiven. Als je durft… 

Kerntaken
- analyseren van huidige aanbod bij concurrenten zowel nationaal als internationaal
- SWOT-analyse opstellen
- inventariseren wensen en oriëntatiegedrag doelgroep: bedrijven en professionals - definitie van eisen en randvoorwaarden
- ontwikkeling van een prototype en testen in de markt - bepalen marketingaanpak per doelgroep
- raadplegen van relevante literatuur en bronnen - opstellen eindrapport met conclusies en aanbevelingen 

Om je te ondersteunen maak je gebruik van de aanwezige expertise van je collega’s en externe partners waaronder toonaangevende adviesbureaus, bedrijven en instellingen. Verder introduceren wij je in ons brede relatienetwerk. Je wordt ook deels betrokken bij lopende projecten zodat je inzicht krijgt in markt en werkwijzen. En je krijgt je eigen stagebegeleider die 24/7 beschikbaar is.

Vereisten

 

Je zit in het laatste jaar van je studie op HBO-niveau bijvoorbeeld media, marketing, communicatie of vrijetijdsmanagement. Je hebt interesse in events. Je gebruikt nieuwe media, bent pro-actief en representatief. Als persoon ben je ambitieus, intelligent, ondernemend, sociaal vaardig en creatief. Bovenal bezit je de nodige lef om nieuwe dingen te onderzoeken en te testen in de praktijk.

   

Trefwoorden

communicatie  marketing  media  vrije tijd  stage  event  bijeenkomst  amsterdam  hoofddorp  beurs  beurzen  stagiair  hbo  begeleiding  pr  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing | » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie | » Horeca | Toerisme | Facilitair |
Stageperiode: 4 maanden
Stagevergoeding: 250
Startdatum: februari 2017
Soort stage:
» Afstudeerstage
» Onderzoekstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
Onze bedrijf informeert, adviseert en leidt op via haar media, kennisplatforms en trainingen. De doelgroep van ons bedrijf bestaat uit het midden en hoger management dat werkzaam is in de vastgoedsector. Zij zijn degenen die over de aanschaf van diensten en producten beslissen. Belangrijke media-onderdelen van ons bedrijf zijn de website (84.000 bezoekers per jaar), social media (10.000 leden/volgers) en de email-nieuwsbrief (7.300 ontvangers). Tevens organiseren wij bijeenkomsten voor grote en kleine groepen.
   
Plaats: Hoofddorp - Waar ligt dit?

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: