Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.276 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stagiair Communications Assistant in Haarlem


Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s) : Haarlem
Branche : Communicatie | PR | Voorlichting
Land : Nederland
Geplaatst op : Donderdag 08 december 2016
Soort werk : » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
» Artistiek / Creatief / Ambachtelijk
   

Omschrijving stageplaats

Wij zijn op zoek naar een stagiair voor begin 2017. Wellicht zie jij jezelf in deze functie of ken je iemand die past bij de omschrijving.

Wij zijn een internationale game publisher voor indie developers, gevestigd in Haarlem. Het bedrijf wordt geleid door een kern van veteranen uit de gamesindustrie aangevuld met enthousiast jong talent. Met collega’s in Londen en Hamburg richten wij ons voornamelijk op verdere groei in de markt van digital downloads van games, zowel voor PC als Xbox en PS4. We werken samen met developers over de hele wereld en hebben enkele hits op onze naam staan op wereldwijde digitale platformen zoals Steam.

Werkzaamheden
Als publisher helpen wij development studios een zo succesvol mogelijke release van hun game te verwezenlijken. We nemen een aantal werkzaamheden van hen over, zodat zij zich zo veel mogelijk kunnen richten op development. Als stagiair ondersteun je de verschillende afdelingen binnen het bedrijf, dit kan verschillen van games testen tot een contest opzetten op Twitter om meer volgers te genereren. Hierdoor is een stage bij ons erg veelzijdig en doe je enorm veel nuttige kennis op over wat er komt kijken rondom het releasen van een game.

Ons werkproces begint bij onze Development Director die dagelijks bezig is met het scouten van interessante en veelbelovende games. Nadat we met zijn advies een samenwerking aangaan, helpt onze Producer met het zo vlot mogelijk verlopen van development door goed contact te houden met de developers, de planning te bewaken en het regelmatig testen van de game. De PR afdeling zorgt voor effectieve communicatie met de pers (en o.a. YouTube/Twitch influencers) zodat deze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. De Marketing afdeling ontwikkelt slimme, effectieve reclamecampagnes en is constant op zoek naar de beste manieren om de game gewild te maken onder het publiek. De persoon waar je het meest mee zal samenwerken is onze Community Manager. Deze is altijd op de hoogte van wat er speelt rondom een game en zorgt ervoor dat alle informatie terechtkomt bij het publiek door content te creëren voor de verschillende social media kanalen en het organiseren van community driven activiteiten zoals bijvoorbeeld Twitch livestreams.

Taken die je bij ons kunt verwachten
- Meedenken over hoe we onze games internationaal kunnen promoten en deze plannen uitvoeren.
- Het monitoren en schrijven van social media content voor onze games.
- Contests en giveaways organiseren.
- Livestreamen op ons Twitchkanaal.
- Dagelijks contact met developers, consument en pers.
- Assisteren bij het opstellen van persberichten.
- Games testen en verbeteren (reviewing/bug hunting).
- Grafisch ontwerp voor verschillende doeleinden (pre, maar geen vereiste).
- Veel ruimte voor eigen input.

Wij bieden
- Een internationale werkomgeving.
- Goede begeleiding en relatief veel verantwoordelijkheid.
- Een gepaste stagevergoeding van € 300,- per maand.
- Werken in een van de grootste entertainmentindustrieën ter wereld: games!
- Een gezellige en informele werksfeer met zowel mannen als vrouwen.
- De ruimte voor eigen initiatieven.
- Een kijkje in de keuken van een internationale games publisher.

Vereisten

 

- Opleidingsniveau: HBO of WO.
- Kennis van basisprogramma’s zoals Outlook, Word en Excel.
- Kennis van gaming platform Steam.
- Talen: uitstekende beheersing van Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk.
- Wonend binnen realistische reisafstand van Haarlem.
- Opleidingsrichting: Game/Interaction Design, Media, Kunst & Economie, IBMS, IBL, MEM, MIM, Communicatie, Commerciële Economie of overige gerelateerde studies.
- Brede interesse in games.

   

Trefwoorden

games  communicatie  social media  stage  stagiair  publisher  uitgeverij  game  videogames  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie | » Onderwijs | Taal | Cultuur | Kunst | » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: € 300
Startdatum: begin Februari 2017
Soort stage:
» Meeloopstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 
Wij zijn een internationale games publisher voor indie developers, gevestigd in Haarlem. Het bedrijf wordt geleid door een kern van veteranen uit de gamesindustrie aangevuld met enthousiast jong talent.

Met collega’s in Londen en Hamburg richten wij ons voornamelijk op verdere groei in de markt van digital downloads van games, zowel voor PC als Xbox en PS4. Wij werken samen met game developers over de hele wereld en hebben enkele hits op onze naam staan op wereldwijde digitale platformen zoals Steam.
   
Plaats: Haarlem - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: