Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.276 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage Opzetten HRM beleid in Apeldoorn


Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s) : Apeldoorn
Branche : Bouw | Architectuur
Land : Nederland
Geplaatst op : Maandag 21 november 2016
Soort werk : » Personeel en organisatie
» Secretarieel
» Staf / Advies / Consultancy
   

Omschrijving stageplaats

Stage opdracht HBO HRM

 

Bedrijfsbeschrijving

Wij zijn een isolatiebedrijf wat zich richt op het verduurzamen van woningen door middel van isolatie. Het gaat om woningen die niet of slecht zijn geïsoleerd. Door deze woningen te isoleren krijgt wordt er bespaard op de energiekosten en zal de woning ook een hoger energielabel krijgen. Wij richten ons op het isoleren van de gehele buitenschil van de woning (gevel, vloer en dak). Het bedrijf is zowel in de consumentenmarkt als de zakelijke markt actief en werkt voor grote aannemers, waaronder BAM, Dura Vermeer en Van Wijnen. Daarnaast zijn ook woningcoöperaties rechtstreeks klant bij het bedrijf.  Het bedrijf heeft 4 vestigingen, waarvan de hoofdvestiging Apeldoorn is. Dit is ook de standplaats van de stagiaire/afstudeerder.  

Opdracht

Het bedrijf is per 1 januari 2016 overgenomen  en  heeft het eerste half jaar een behoorlijke reorganisatie ondergaan en heeft inmiddels een gevulde orderportefeuille en is hard op weg om weer een gezond bedrijf te worden. Tot 2015 werden de functies Finance, HRM en ICT vervult door stafafdelingen het moederbedrijf, maar na de overname worden deze functies zelfstandig ingevuld. Dit betekent wel dat het gebied van HRM nog een behoorlijke professionalisering moet plaats vinden. De basis staat redelijk en er wordt hard gewerkt aan een nieuw automatiseringssysteem waar ook HRM onderdeel van uit maakt, maar er is nog veel te verbeteren. en dat moet in 2017 gebeuren. Er is een extern bureau gevraagd om één dag in de week te ondersteunen op het gebied van HRM. De doelstelling is om dit te versterken en te versnellen door een HRM stagiaire/afstudeerder in te zetten die meewerkt aan de opzet en verbetering van de HRM functie. Hierbij gaat het om:

-          Formaliseren en uitrol van het functiehuis

-          Opzetten van standaard HRM contracten en documenten

-          Functionering en beoordeling (formulieren en gesprekken)

-          Medewerker betrokkenheid en motivatie

-          Mobiliteit

-          Ziektepreventie

-          Optimalisatie van het HRM systeem (op basis van Real HRM van Exact)

-          Personeelshandboek & communicatie

De scope van de werkzaamheden van de stagiaire is in onderling overleg te bepalen en de stagaire zal zowel begeleid worden door de HRM professional van het externe bedrijf als intern door de financieel directeur, die verantwoordelijk is voor HRM. De onderneming heeft voor 2017 een ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid aangevraagd en het is van belang dat we op dit terrein ook verbeteringen doorvoeren.

 

 

 

 

 

Vereisten

 

Profiel van de stagiaire

We zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven persoon die het leuk vind om in een dynamische omgeving te werken en de drive heeft om echt iets te bekenen.

Daarbij is het van belang dat hij/zij in staat is om (onder begeleiding) zelfstandig zijn opdracht vorm te geven. Initiatief en ideeën worden erg op prijs gesteld. Daarnaast is een goede communicatie en samenwerking de sleutel om er een succes van te maken. Inhoudelijk kan gebruik worden gemaakt van de kennis en expertise van de externe HRM professional en intern zal er voor worden gezorgd dat er een goede afstemming is over de inhoud en invulling van de opdracht. Intern is ook voldoende kennis en ervaring aanwezig om de student goed te begeleiden. De opdracht wordt gezamenlijk in overleg met de student geformuleerd.

Ben jij de enthousiaste stagiaire/afstudeerder die een unieke ervaring wil opdoen en zijn loopbaan een mooie start wil geven door een stage op niveau, dan nodigen we je hartelijk uit om te reageren. 

   

Trefwoorden

hrm stage  personeel en arbeid  personeelszaken  personeelsbeleid  
   
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie |
Stageperiode: 5 maanden
Stagevergoeding: 250
Startdatum: 15-1-2017
Soort stage:
» Meeloopstage
» Afstudeerstage
Rijbewijs noodzakelijk: nee
   
Solliciteer direct »
   
   
Bedrijfsnaam: Takkenkamp Isolatie B.V.
Plaats: Apeldoorn - Waar ligt dit?
   
| Feed bekijken | Toon alle

Nieuwe vacatures in je mail?

Dagelijks een overzicht ontvangen met
de nieuwste vergelijkbare vacatures?

E-mail: