1.092 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage UX ontwerp zorgverleners in ehealth platform in Amstelveen

18 mei 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Amstelveen
Soort werk: Artistiek / Creatief / Ambachtelijk
Medisch
ICT
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 400
Land: Nederland

Omschrijving stage

COPD is een chronische vernauwing van de luchtwegen en/of aantasting van het elastische longweefsel. In Nederland alleen al lijden 600.000 mensen aan COPD. Men krijgt de aandoening, naast erfelijke aanleg, door roken en door blootstelling aan gevaarlijke stoffen of vervuilde lucht. Naast slechtere werk- en leefomstandigheden spelen ook het ontbreken van een juiste levensstijl en beweging een belangrijke rol bij het verslechteren van de longconditie.

Bij de ontwikkeling van nieuwe interventies voor chronische ziektes zoals COPD moet altijd rekening gehouden worden met het zorgpad waarin deze gebruikt zullen worden. In de hedendaagse zorgsector worden zorgprofessionals steeds meer uitgedaagd om nieuwe innovatieve zorgpaden te ontwikkelen (bijvoorbeeld voor COPD). De uitgangspunten hierbij zijn vaak transmurale zorg (zorg die niet slechts in het ziekenhuis wordt verleend, maar zorg die effectiever en efficienter plaatsvindt in multidisciplinair verband tussen verschillende zorgprofessionals), patient empowerment (de patiënt krijgt meer mogelijkheden om zijn eigen gezondheid en aandoening te managen) en substitutie (zorg verplaatsen van ziekenhuis naar huisarts en patiënt met mantelzorgers).

Een van onze doelstellingen is om in 2017 het Emma platform marktklaar te maken met een interventie voor COPD patiënten. De interventie richt zich op het meer en effectiever laten bewegen van COPD patiënten in hun eigen omgeving met ondersteuning van naasten en zorgprofessionals. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een smartwatch voor het monitoren van de beweging. Voor de interventie is het van belang dat het product voor zowel patiënt, mantelzorger als zorgprofessional dusdanig functioneert dat zij het product langdurig effectief blijven gebruiken. Het uiteindelijke doel is om de conditie van de patiënt op een constant minimaal niveau te houden.

Wij zijn een jong bedrijf in Amstelveen dat software bouwt om mensen te ondersteunen in het trouw volgen en zelf managen van hun behandeling of aandoening. Ons team heeft de laatste jaren hard gewerkt aan ons eerste product, genaamd Emma, dat wordt ingezet om patiënten te ondersteunen bij het managen van hun medicatie-inname. Het medicatieplatform maakt gebruik van een combinatie van apparaten zoals smartwatch, activity trackers, smartphone en weegschalen. We zijn constant op zoek naar manieren hoe wij ons platform kunnen uitbreiden om het beter te kunnen laten aansluiten op de behandeling van chronische ziektes zoals COPD. Hierbij kunnen patiënt, familie en zorgprofessional op onze gebruikersdashboards zien hoe de behandeling verloopt.

Jouw uitdaging is om de gebruikservaring voor de zorgprofessional binnen de interventie voor COPD patiënten te optimaliseren. Je zal je bezig houden met de manier en het moment waarop de zorgprofessional gewaarschuwd wordt, hoe hij/zij communiceert met de patiënt, welke informatie in welke vorm aan de zorgprofessional wordt gepresenteerd en hoe deze elementen zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen worden vormgegeven. Dit alles moet ertoe leiden dat de zorgprofessional de COPD patiënt optimaal kan ondersteunen tijdens de interventie.

Tijdens je afstudeerperiode zal je bij ons in alle stappen van het ontwikkelproces betrokken worden. Op deze manier krijg je een compleet beeld van software ontwikkeling en een goede kijk in de wereld van eHealth en de dingen die dit met zich meebrengt. Je zal samen met ons dedicated team en onze projectpartners op een agile wijze werken aan het eindresultaat en de kans krijgen om van dichtbij mee te maken wat ondernemen inhoudt.

 


Vereisten

Wij zoeken een pro-actieve IDE afstudeerder met grote interesse in digitale media, user experience en gebruiksinterfaces. Je moet je aangetrokken voelen tot de zorgsector en gebruikstesten als noodzakelijk zien voor het beste eindresultaat.
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: Universitair
Studierichting(en): Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Gedrag en Maatschappij
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 6 maanden
Startdatum: Augustus / September 2017
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.