1.092 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stagiair(e) Communicatie - Logeion - in Den Haag

19 oktober 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Den Haag
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Commercieel / Verkoop
Branche: Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
Meeloopstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, zoekt een initiatiefrijke stagiair(e) communicatie. Ligt jouw interesse bij online communicatie en ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media en online communities? Vind jij het leuk om te schrijven voor het web en heb je een goed gevoel voor beeld? Grijp dan nu je kans om je te ontwikkelen en te profileren midden in je vakgebied!

De communicatie-stagiair(e) is verantwoordelijk voor diverse (online) communicatiewerkzaamheden en voor diverse projecten, zoals de doorontwikkeling van de nieuwe website van Logeion. De vacature is bedoeld als ‘meewerkstage’ van ongeveer vijf maanden, maar langer mag ook.

Werkzaamheden:
- Content schrijven, redigeren, plaatsen op de website van Logeion en delen op andere websites, social media en in Logeion-magazine C, Facebook-pagina beheren
- Homepage beheren
- Om de week de Logeion-nieuwsbrief Tweekly maken
- Webpagina’s inrichten
- Signaleren en aanjagen van discussies online
- Begeleiden actieve leden (themagroepen en online redactie) bij het plaatsen van content op de website.
- Meedenken over de doorontwikkeling van de website en bijhouden statistieken.

Het is mogelijk om naast de voorkomende werkzaamheden projecten op te pakken die aansluiten bij jouw interessegebieden. We bespreken dit graag in een eerste gesprek. Verder krijg je volop gelegenheid om naar Logeion-bijeenkomsten in het land te gaan, zodat je het vak in de volle breedte leert kennen.

De organisatie:
Logeion is de landelijke beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Logeion heeft een achterban van ruim 3.300 leden, waarvan er meer dan 200 actief bijdragen aan het uitbouwen van de community. Speerpunt van de vereniging is professionalisering van het communicatievak. Dat doen we onder meer door het organiseren van zo’n 60 à 70 bijeenkomsten door het hele land. De organisatie hiervan doen we in samenwerking met die actieve leden. Daarnaast zijn we ook een online ontmoetingsplatform. Via de website, onze nieuwsbrieven en social-mediakanalen bereiken we zowel leden als (nog) niet-leden.

Er is een speciale tak voor young professionals en studenten: Young Logeion. Jij wordt als stagiair(e) hier automatisch lid van en kunt hier ook een bijdrage aan leveren als aanspreekpunt vanuit het verenigingskantoor van Logeion.

Locatie:
Het kantoor van Logeion is gevestigd aan de Koninginnegracht 14b in Den Haag en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 9).

Wij bieden:
- Een stageplek van vijf maanden met een klein, enthousiast team in een professionele werkomgeving met een grote achterban van 3.300 communicatieprofessionals.
- Een vereniging die volop in ontwikkeling is en daardoor veel ruimte en kansen biedt, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om gratis bijeenkomsten van Logeion te bezoeken.
- Een passende stagevergoeding.


Vereisten

Profiel:

- Jij bent een 3e - of 4e-jaarsstudent Communicatie HBO of WO
- Jij bent ondernemend, nieuwsgierig, gretig en initiatiefrijk
- Jij hebt gevoel voor beeld, taal en schrijft met plezier
- Jij hebt grote interesse in online communicatie, websites
- Jij bent actief op social media of je wilt dit leren
- Jij hebt ervaring met CMS-systemen of je wilt dit leren
- Jij houdt van de afwisseling van het werken achter je laptop en het werken op locatie
- Jij bent flexibel en bereid af en toe buiten kantooruren te werken

Affiniteit met schrijven en teksten redigeren of de bereidheid dit verder te ontwikkelen is een pré.

Is deze stageplek jou op het lijf geschreven?
Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: Februari 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Bedrijfsprofiel

Logeion is de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Op het verenigingskantoor in Den Haag werken tien mensen. Logeion heeft een achterban van ruim 3.300 leden, waarvan er meer dan 200 actief bijdragen aan het uitbouwen van de community. Speerpunt van de vereniging is professionalisering van het communicatievak. Dat doen we onder meer door het organiseren van zo’n 60 à 70 bijeenkomsten door het hele land. De organisatie hiervan doen we in samenwerking met die actieve leden. Daarnaast zijn we ook een online ontmoetingsplatform. Via de website, onze nieuwsbrieven en social-mediakanalen bereiken we zowel leden als (nog) niet-leden. Er is een speciale tak voor young professionals en studenten: de Logeion Young Professionals. Jij wordt als stagiair(e) hier automatisch lid van en kunt hier ook een bijdrage aan leveren als aanspreekpunt vanuit het verenigingskantoor van Logeion.

Bedrijfsnaam: Logeion


Bedrijfsnaam:

Logeion


Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.