Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.166 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

IT stage in Groningen

3 augustus 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Groningen
Soort werk: » ICT
Branche: » Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
»  Meeloopstage
»  Afstudeerstage
»  Onderzoekstage
»  Traineeship
Stagevergoeding: » In overleg
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Structuren ontdekken in data, en deze data verwerken in een voor de Innovatiespotter bruikbaar gestructureerd format. Je kunt daarvoor gebruik maken van allerlei bestaande en nog te ontwikkelen tools. Zo maken we gebruik van scrapers om data van internet te halen. Bij de inzet van de scraper kijk je welke data in welke vorm binnen gehaald moet worden. Vervolgens moeten de resultaten gecontroleerd worden en toegevoegd worden aan onze dataset. Een soms eenvoudig en soms complexe taak, die nauwkeurigheid vereist.

In de volgende stap in je ontwikkelingen kunnen we de complexiteit opvoeren. Bijvoorbeeld door gebruik van technieken zoals UIMA om ongestructureerde data te verwerken, of het testen van de output van de software. Dit is nog in ontwikkeling en vereist meer kennis van het systeem en van het doel ervan.

Andere ontwikkelrichtingen zijn er ook, die bepalen we in overleg.

   

Vereisten

 

Je hebt een opleiding op HBO/WO-niveau. Je bent iemand die gestructureerd en nauwkeurig werkt en met een gedegen IT-achtergrond je talenten wilt inzetten. Je hebt geen bezwaar tegen het uitvoeren van terugkerende werkzaamheden als het scrapen van data, waarbij de uitdaging is om het snel, nauwkeurig en efficiënt te doen. Daarnaast wil je je op inhoud ontwikkelen. Je staat open voor het ‘uitproberen’ van verschillende ontwikkelrichtingen, zoals UIMA.

Verder heb je analytisch vermogen en je bent resultaatgericht.

   

Trefwoorden

it  ict  informatica  data  ontwikkeling  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: » Onbekend
Startdatum: » In overleg
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee


Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 

Nederland wordt steeds innovatiever! Wij dragen als groeiende noordelijke startup met ons online product een steentje daaraan bij. We leveren data en analyses voor innovatiebeleid, we helpen innovatieclusters met netwerkontwikkeling en individuele innovatieve bedrijven krijgen via ons contact met de markt. Je maakt tijdens je stage kennis met partijen die een belangrijke rol spelen in het Nederlandse innovatielandschap. We werken met landelijke en regionale beleidsmakers, met innovatieve bedrijven en kennisinstellingen. Ook krijg je inzicht in innovatietrends bij bedrijven en maak je kennis met hun individuele ontwikkelingen en hun vraagstukken. Daarmee leg je interessante contacten voor het vervolg van je carrière! Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich als jong, informeel en ondernemend, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Verder een hoge mate van flexibiliteit: invullen van eigen uren en mogelijkheid om thuis te werken. Na afloop van je stage is er kans op een baan.


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage


Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.