1.143 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Bedrijfskundige onderzoeksstage in Groningen

6 november 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Groningen
Soort werk: Staf / Advies / Consultancy
Management / Leidinggevende / Ondernemer
Branche: Personeel | Organisatie
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

We zoeken ambitieuze studenten voor de volgende (onderzoeks)stages:

1. Marktonderzoek - Tot voor kort kwamen onze klanten voornamelijk uit de overheid. Zij zoeken vaak innovatieve bedrijven voor deelname aan projecten, of voor het evalueren van beleid. We werken nu aan een variant voor de B2B-markt. De doelgroep bestaat uit bedrijven die regelmatig op zoek zijn naar specifieke technologie. Bijvoorbeeld de R&D-afdeling van een bedrijf dat technologische samenwerkingspartners zoekt, of wil weten welke concurrenten er zijn. Zo heeft een bedrijf dat een health app ontwikkelt misschien een big data specialist nodig voor het verwerken van de gegevens van de app, maar wil ook weten welke concurrenten er zijn.

We willen daarom een ‘dashboard’ ontwikkelen waarmee technologiebedrijven sneller relevante bedrijven vinden, zowel voor inkoop, samenwerking als verkoop. Opdracht voor de student is het zoeken van een aantal mogelijke klanten, en hen bevragen over hun huidige processen. Daarnaast wordt een survey uitgezet onder een grote groep bedrijven om hun behoefte te peilen.

2. Marktonderzoek - De Innovatiespotter heeft veel informatie over alle Nederlandse bedrijven. Daarom kan de Innovatiespotter ook gebruikt worden als marketingtool omdat je je doelgroep heel nauwkeurig kunt opsporen.  Opdracht voor de student is het zoeken van een aantal mogelijke klanten, en hen bevragen over hun huidige marketing. Daarnaast wordt een survey uitgezet onder een grote groep bedrijven om hun behoefte te peilen.

3. Onderzoek naar productkwaliteit - We zoeken een zelfstandige bedrijfskundestudent die onderzoek doet naar de waarde en kwaliteit van de gebruikte bronnen van de Innovatiespotter.

De data van de Innovatiespotter komen uit een groot aantal openbare bronnen. Dat kunnen nieuwsbronnen zijn, of overzichten van bedrijven die een innovatiesubsidie hebben ontvangen. Hoe beter de kwaliteit van de bronnen, hoe beter de resultaten van de Innovatiespotter. We hebben een aantal vragen over deze bronnen. Hoe groot is de invloed van elk van deze bronnen op de kwaliteit van de Innovatiespotter? Wat zijn de meest interessante en betrouwbare bronnen? Maken we gebruik van bronnen die mogelijk in de toekomst minder betrouwbaar zijn? Wat is de invloed van minder goede bronnen op de kwaliteit van de Innovatiespotter? Of zijn er bronnen die we nog niet gebruiken en wel interessant zijn? Je komt tot slot met voorstellen voor het gebruik van deze bronnen in de Innovatiespotter. Naast je onderzoek krijg je de gelegenheid mee te werken aan projecten die aansluiten bij je onderzoek.

4. Ontwikkelen van een duurzaamheidsscore - Er is veel onderzoek gedaan naar innovatie, naar indicatoren ervan en naar indicatoren van innovatieve bedrijven. Deze indicatoren vormen de basis voor de ‘innovatiescore’, een score die de Innovatiespotter aan een bedrijf koppelt. Van deze innovatiescore willen we weten of deze verbeterd kan worden. Naast innovatie is ook duurzaamheid een ‘hot topic’ bij onze klanten. Daarom willen we onderzoeken of we bijvoorbeeld naast innovatie ons ook kunnen gaan richten op duurzaamheid. Kunnen we naast onze innovatiescore een duurzaamheidsscore opzetten? Hiervoor moeten indicatoren van duurzaamheid worden onderzocht en gewogen waarna er een onderzoek moet plaatsvinden naar de verhouding tussen de score en de daadwerkelijke duurzaamheid van bedrijven (een soort proof of concept).

5. Andere interesse? Geïnteresseerd in onderzoek naar de topsectoren, naar disruptieve innovaties of andere thema’s? Je kunt met onze data interessante onderzoeken doen. Er zijn talloze mogelijkheden. Neem contact op als je een idee hebt, of wilt weten welke ideeën wij hebben.

In alle gevallen is het onderzoek gericht op relatief grote groepen bedrijven.


Vereisten

 • Je bent geïnteresseerd in (technologische) innovatie in het algemeen
 •  Je hebt interesse in regionaal en landelijk innovatiebeleid.
 • Je leert snel, kunt snel schakelen, overziet processen en beschikt over probleemoplossend vermogen. Veder ben je:

  •  planmatig en nauwkeurig
  •  stressbestendig
  •  verbaal en schriftelijk kunnen communiceren
  •  analytisch denkvermogen en reflectief
  •  resultaatgericht

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Stageperiode: Onbekend
Startdatum: In januari/februari 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.