Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.166 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Stage Taakgestuurd werken in de Supply Chain 500 in Enschede

31 juli 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Enschede
Soort werk: » Logistiek / Distributie / Magazijn
» ICT
Branche: » Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
»  Afstudeerstage
»  Onderzoekstage
Stagevergoeding: » 500
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Wij zijn een IT-bedrijf en specialist in de ontwikkeling, verkoop en implementatie van software oplossingen voor organisaties in de sectoren Logistiek, Publiek en Recreatie. Wij zijn gevestigd in Enschede.

Wij bieden € 500,- stagevergoeding!

Wij zoeken een afstudeerder die voor ons de Logistieke markt verder wil verkennen. Hierbij staat de volgende onderzoeksvraag centraal: Hoe kunnen we taakgestuurd werken met alle (keten)partners in de Supply Chain, met als doel het werk van de exporteur rondom de zending te vereenvoudigen en digitaliseren?

Bedrijven die werken met onze software moeten diverse handelingen uitvoeren voordat de exportzending daadwerkelijk kan vertrekken. Voor het opstellen van documenten en aangiften hebben zij informatie nodig. Deze informatie wordt onder andere verkregen uit het inkoop-, productie-, verkoopproces van de exporteur. Vanuit de interne organisatie krijgt de logistieke afdeling van de exporteur voortdurend informatie aangeleverd die noodzakelijk is voor het verwerken van de zending. Hiermee worden documenten en aangiften geleidelijk verrijkt totdat deze helemaal zijn gevuld.

Tegelijkertijd is er voor het afronden van de zending soms een actie en/of informatie nodig van klanten, transporteurs en/of andere externe partijen in de logistieke keten. Bijvoorbeeld een klant van de exporteur moet de opgemaakte documentset controleren alvorens deze formeel wordt aangeboden aan een officiële instantie, bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, Douane enz. Er ligt dan dus een taak bijvoorbeeld bij de klant van de exporteur om de documentset te controleren.

Wanneer logistieke afdeling van de exporteur alle benodigde informatie voor de documentset heeft verzameld kan er door het systeem een automatisch bericht (taak) worden gegenereerd voor de andere personen/partijen in de logistieke keten (bijvoorbeeld de klant). Zij worden middels dan via een digitaal bericht geïnformeerd over de openstaande taak. Het tijdstip waarop de taak wordt aangemaakt door het systeem is hierbij van cruciaal belang. Voortdurend ontvangt de logistieke afdeling van de exporteur informatie van zowel interne als externe stakeholders.

Wanneer er voldoende informatie is vergaard kan de taak (automatisch) worden aangemaakt en verzonden naar de juiste persoon/partij(en) die betrokken is bij de zending (bijvoorbeeld de klant). De reeds vergaarde informatie bepaald dus het exacte tijdstip wanneer er een taak kan worden uitgezet. Hoe eerder dit gebeurt, des te meer tijd men bespaart in het logistieke zendingenproces.

Vraagstelling
Door middel van een kwantitatief/kwalitatief onderzoek willen wij inzichtelijk krijgen welke administratieve handelingen (automatisch) doorgezet kunnen worden als taak naar de diverse partijen/personen in de logistieke keten die betrokken zijn bij de zending. Dit met als doel het werk van de exporteur rondom de zending verder te vereenvoudigen en digitaliseren.

Een belangrijk vraagstuk hierbij is op welke wijze de informatie (taken) het beste bij de diverse partijen/personen in de logistieke keten kunnen worden aangeleverd, zodat deze goed te integreren zijn binnen bestaande werkprocessen en IT-systemen.

   

Vereisten

 

  • Gedreven
  • Initiatiefrijk
  • Zelfstandig
  • Analytisch vermogen

 

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!

   

Trefwoorden

supply chain  supply chain management  logistieke processen  verbeteren logistieke processen  stage logistiek  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
» Financieel | Administratief | Bedrijfseconomie | Accountancy
» Distributie / Transport & Logistiek
» Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: » 5 maanden
Startdatum: » Zo snel mogelijk
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee


Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 

Wij zijn een IT-bedrijf en specialist in de ontwikkeling, verkoop en implementatie van software oplossingen voor organisaties in de sectoren Logistiek, Publiek en Recreatie. Wij zijn gevestigd in Enschede.


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage


Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.