1.146 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Onderzoek mantelzorgersrol bij eHealth platform in Amstelveen

19 mei 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Amstelveen
Soort werk: Onderwijs en wetenschap
ICT
Zorg / Thuiszorg / Kinderopvang
Branche: Automatisering | ICT | eCommerce
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: In overleg
Land: Nederland

Omschrijving stage

Veel patiënten met een chronische aandoening hebben moeite om hun behandeling vol te houden. Vooral bij een combinatie van onmiddellijke bijwerkingen en een lange periode tot herstel hebben patiënten daar moeite mee. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geeft aan dat ondersteuning van naasten en professionals helpt om de patiënt gemotiveerd te houden, zodat de therapietrouw hoog blijft.

Wij zijn een jong bedrijf in Amstelveen dat software bouwt om mensen te ondersteunen in het trouw volgen en zelf managen van hun behandeling of aandoening. Ons team heeft de laatste jaren hard gewerkt aan ons eerste product, genaamd Emma. Emma is een zelfmanagement platform dat wordt ingezet om gebruikers te ondersteunen om meer te bewegen en medicatietrouw te blijven. Dit doet het platform door de patiënt te motiveren en in staat te stellen om zijn/haar eigen toestand in de gaten te houden. Daarnaast kan de patiënt via het platform ondersteuning krijgen van naasten (mantelzorger) en zorgprofessionals. Zij kunnen de patiënt monitoren en signalen ontvangen zodra de patiënt wat extra hulp kan gebruiken. Het platform maakt gebruik van een combinatie van apparaten zoals smartwatch, activity trackers, smartphone en weegschalen.

In Rotterdam wordt het Emma platform ingezet om ouderen te ondersteunen voor beide interventies. Binnen het project wordt een setting gebruikt waar vrijwilligers uit de regio de mantelzorgers van de gebruikers zijn.

Jouw uitdaging is om de effectiviteit van een vrijwilliger in de rol van mantelzorger te onderzoeken. Dit zul je binnen het project doen door middel van interviews en gesprekken met de patiënten en vrijwilligers. Je zal onderzoeken wat er verbeterd kan worden aan het huidige zelfmanagement platform Emma en de inzet van de smartwatch. Het uiteindelijke doel is om te bepalen wat de voorwaarden zijn voor succes van de vrijwilliger in de rol als mantelzorger.


Vereisten

Tijdens je stageperiode zal je van dichtbij mee kunnen maken hoe software op een agile wijze wordt ontwikkeld. Je zal samenwerken met het team en onze projectpartners aan het eindresultaat en de kans krijgen om van dichtbij mee te maken wat ondernemen inhoudt. Wij vragen van onze stagiaires altijd een beperkte operationele rol om zo meer betrokken te zijn en daarin verantwoordelijkheid te dragen. In deze stage ben je contactpersoon naar een aantal clienten in Rotterdam en studenten van Avans Hogeschool. Deze studenten ondersteunen cliŽnten en mantelzorgers ter plaatse.Trefwoorden

gezondheid  technologie  zorg  

Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Financieel | Administratief | Bedrijfseconomie | Accountancy
Gezondheidszorg | Sport & Beweging
Informatica | Computerkunde | Grafische Vormgeving
Stageperiode: 4 maanden
Startdatum: Juni 2017
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.