Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.110 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Communicatie stage in entertainmentbranche in Bussum

21 juli 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Bussum
Soort werk: » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
» Commercieel / Verkoop
Branche: » Communicatie | PR | Voorlichting
Type stage:
»  Meeloopstage
Stagevergoeding: » € 200
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

Wil jij werkervaring opdoen bij één van de leukste PR-bureaus van Nederland? Dan is dit je kans! Wij zijn gespecialiseerd in PR & publiciteit in de entertainmentbranche. Wij werken voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven. Onze opdrachtgevers zijn (film)festivals, uitgevers van dvd’s, bioscoopfilms, videogames, speelgoed en boeken, maar ook producenten van theatervoorstellingen, concerten en evenementen. Wij bieden een leerzame en afwisselende stageplaats waarin alle facetten van het communicatievak aan bod komen.

Werkzaamheden:
Je ondersteunt de communicatie consultants bij hun dagelijkse werkzaamheden. Denk daarbij aan contact leggen met media, opzetten van redactionele artikelen, radio- en tv-items en prijsvragen, maar ook het ondersteunen bij (de organisatie van) events en bij opzetten van joint promotions voor onze klanten. Ook online communicatie (o.a. bijhouden van de website & onze social media kanalen) behoort tot je taken. Je doet mee aan brainstormsessies en bedenkt PR-stunts, die je mede organiseert. Je schrijft persberichten en promotionele teksten en mag op den duur ook je eigen projecten van A-Z oppakken en coördineren. Ook administratieve werkzaamheden (postverwerking, rapportages bijhouden en office management) behoren tot je taken. Het betreft een allround stage waarbij je volwaardig meewerkt. Er is geen ruimte voor een afstudeeronderzoek.

   

Vereisten

 

Wij vragen iemand die zowel in teamverband als zelfstandig kan werken, proactief is, een hands-on mentaliteit heeft en bovendien veel wil leren. Je hebt affiniteit met film, theater en/of games en door het lezen van (online) magazines en/of door het kijken van programma’s als De Wereld Draait Door, RTL Late Night, RTL Boulevard en Shownieuws blijf je op de hoogte van de showbizz- & entertainmentwereld.

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

  • Opleiding HBO/WO op gebied van PR/communicatie/media
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een must
  • Minimaal vijf maanden beschikbaar
  • Goede communicatieve en redactionele vaardigheden
  • Zelfstandige, flexibele en pragmatische instelling
  • Ervaring met Microsoft Office-applicaties
  • Interesse in en kennis van online communicatie en social media
   

Trefwoorden

communicatie  pr  marketing communicatie social media  stage  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: » 5 maanden
Startdatum: » Augustus/september 2017
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee


Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 

Wij zijn gespecialiseerd in PR & publiciteit in de entertainmentbranche en zetten ons in voor onderscheidende pr-campagnes die variëren van relatief beperkte free publicity campagnes tot big budget campagnes met uiteenlopende pr activiteiten zoals pr-stunts, persevents, feestelijke lanceringen, premières, joint promotions, mediabarters, interviewsessies etc.

Wij hebben naam gemaakt als een creatief, gedreven en resultaat gericht pr-bureau. Het betrokken en ambitieuze team kan snel schakelen en behaalt regelmatig extra pr-resultaten door ad hoc in te springen op actuele situaties en ontwikkelingen. Ze hebben talent voor het vinden van pr-haakjes waarmee ze nieuws in meer of mindere mate zelf creëren. Ook durven ze in weloverwogen situaties buiten de gebaande paden te treden waardoor de pr-campagnes vaak opvallend en geregeld ook spraakmakend zijn.


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage


Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.