Op Stagemotor.nl kun je direct zoeken in 1.166 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau. Vind snel je ideale stage of afstudeeropdracht en solliciteer direct online!

Welkom bezoeker, heb je al een profiel op Stagemotor.nl? Klik hier om in te loggen. Heb je nog geen profiel? Klik hier om je aan te melden! Bent u werkgever? Klik dan hier!

Uitdagende Bedrijfskunde Mer/HRM stage in Drachten

3 augustus 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stage gegevens

Locatie(s): » Drachten
Soort werk: » Communicatie / Marketing / Reclame / PR
» Personeel en organisatie
» Management / Leidinggevende / Ondernemer
Branche: » Personeel | Organisatie
Type stage:
»  Meeloopstage
»  Afstudeerstage
Stagevergoeding: » 200
Land: » Nederland
   

Omschrijving stage

CityLab Drachten heeft zich als doel gesteld om Drachten|Smallingerland op de kaart te zetten door middel van de inzet van mbo en hbo studenten. CityLab Drachten houdt zich bezig met de detailhandelspositie in Drachten en wil Drachten|Smallingerland promoten als toeristisch product. CityLab Drachten is gevestigd in een eigen locatie. Vanuit CityLab Drachten wordt samen gewerkt met diverse hbo-instellingen (NHL, Stenden en Hanze hogeschool), de gemeente Smallingerland, ondernemersverenigingen en diverse bedrijven.

Op dit moment concentreren de activiteiten zich rond drie hoofdthema’s:
- Een toeristisch informatiepunt;
- Een living lab wat toeristische thema’s onderzoekt;
- De ontwikkeling van een huis van ondernemerschap.

In CityLab Drachten werken mbo- en hbo-studenten samen. Er komen diverse opdrachten vanuit het bedrijfsleven, vanuit de overheid of vanuit instellingen. Als Bedrijfskunde Mer/P&O-student ben jij verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en het mede-aansturen van de mbo-stagiaires. Je mag samen met het management stagiaires beoordelen en nieuwe stagiaires aannemen. Je krijgt in ieder geval te maken met diverse opdrachtgevers. Daarnaast is er de ruimte om te werken aan een afstudeeropdracht.

   

Vereisten

 

Managementkwaliteiten, communicatief vaardig zijn, goed met mensen om kunnen gaan.

Interesse?
Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl met up-to-date profiel en motivatie. Wij zullen vervolgens z.s.m. contact met je opnemen!

   

Trefwoorden

personeel en organisatie  management  proactief  ondernemend  
   
Minimaal opleidingsniveau: » HBO
Studierichting(en): » Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
» Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: » 5 maanden
Startdatum: » September 2017
Rijbewijs noodzakelijk: » Nee


Solliciteer direct »
   

Bedrijfsprofiel

 

Citylab Drachten doet onderzoek naar het online en offline consumentengedrag. Het CiytLab Drachten is onderdeel van een groter project MKB21 dat wordt aangestuurd door het lectoraat sociale media en reputatiemanagement van de NHL. In een CityLab werken MBO studenten en HBO studenten samen. Het CityLab kent vijf afdelingen.

Allereerst wordt er vanuit de minor onderzoek gedaan naar hoe consumenten drachten beleven en naar de on- en off-line verkoop door de detailhandel. De MBO studenten doen op dit moment onderzoek naar wat consumenten en ondernemers vinden van een koopzondag in Drachten en naar de achterliggende redenen waarom mensen in Drachten gaan winkelen.

Daarnaast zijn we door de gemeente gevraagd om sturingsinformatie te leveren aangaande bezoekers en uitgaven in het centrum van Drachten. Naast onderzoek is er de afdeling evenementen waarin bijvoorbeeld kenniscafes, colleges en bijeenkomsten tussen ondernemers, politiek en onderwijs georganiseerd worden. Zo is er het afgelopen jaar al een presentatie van de koopstroommonitor geweest, komt er een cursus succesvol bloggen en was er een werkbezoek van de PvdA-fractie. De derde afdeling geeft advies.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de taakinvulling van de zogenaamde E-buddies die ondernemers gaan adviseren over een beter gebruik van website, social media etc. Wat nog in de kinderschoenen staat is de afdeling kennisbeheer. Het is de bedoeling om onderzoeken van de diverse CityLabs te delen via een Massive Open Online Network. Gekeken wordt nu naar de rol van de bibliotheken, waarin Friesland 3 CityLabs gevestigd zijn (Drachten, Burgum en Leeuwarden), hierin.

De laatste afdeling is 'dagelijks'. In deze afdeling worden opbrengsten en uitgaven bijgehouden, de aanwezigheid geregistreerd, personeelsgesprekken gevoerd en geadministreerd en deze afdeling is verantwoordelijk voor de communicatie van het CityLab zelf. Als Bedrijfskunde Mer student ben je dus verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.Bedrijfsnaam: Citylab DrachtenDagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?

E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Kandidaat:
Meld je gratis aan!
Werkgever:
Plaats gratis uw stage


Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.