1.151 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Stage Testen van revolutionaire aspergeoogstmachine in Vredepeel

16 november 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): Vredepeel
Soort werk: Agrarisch
Metaaltechnisch / Werktuigbouwkundig
Branche: Productie | Techniek
Type stage:
Afstudeerstage
Onderzoekstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

Stageplek Performance test van een Revolutionaire aspergeoogstmachine


Wij zoeken twee enthousiaste studenten die een grote bijdrage willen gaan leveren aan de beoordeling van een revolutionaire volautomatische aspergeoogstmachine. Wij willen weten hoe veel beter dit is dan de huidige handmatige oogst.

De stageopdracht

Cerescon ontwikkelt een machine waarmee automatisch asperges geoogst worden. Nu wordt dit werk et de hand gedaan: zwaar en een aanslag op je lichaam. Na een aantal jaar van ontwikkeling, is de machine nu toe aan een performance test. Een grondig onderzoek naar de prestaties van de
aspergeoogstmachine in vergelijking met handmatige oogst. Dus: zijn de kwaliteit en de kwantiteit van de oogst beter dan bij handmatige oogst?
Voor komend seizoen heeft een aantal telers een aspergeveld te beschikking gesteld voor de performance test. Jij gaat – samen met een andere student en onder begeleiding van ons van Wageningen University & Research:

  • Protocollen ontwikkelen hoe de machine te beoordelen in relatie tot handmatig oogsten
  • Ontwerpen, testen en aanpassen van protocollen
  • Het uitvoeren van de waarnemingen in het veld en bij de beoordeling van de kwaliteit
  • Het analyseren van de verzamelde gegevens

Het betreft een stage in de periode maart tot en met juni (2018). De precieze stageperiode kan overlegd worden.

Wat bieden wij?
Wij bieden een interessante, leerzame stageplek met goede begeleiding. Als stagiaire hebt je de standplaats, locatie Vredepeel. Hier hebben jullie een eigen kantoor en voor een huurauto wordt gezorgd: jullie zijn tijdens het steekseizoen veel de baan op naar proefpercelen in de omgeving. Het is geen stage waarbij het verslag in de la gaat: het resultaat van jouw stage is betekenisvol. Je leert veel over de aspergeteelt, het opzetten van een onderzoek en het uitvoeren van waarnemingen. Je leert ook over het starten van een onderneming en wat daarbij komt kijken. Indien nodig hebben we tips voor tijdelijke woonruimtes in de omgeving. Stagevergoeding: € 295 per maand.

Over praktijkonderzoek
De locaties zijn een knooppunt van onderzoek naar uitvindingen & uitdagingen in de teelt op zand en lössgronden. Praktijkonderzoek is een bedrijfstak van Wageningen University & Research. Zij doen onafhankelijk agrarisch praktijkonderzoek voor Zuidoost Nederland. Onze missie? Nieuwe kennis zijn weg laten vinden naar de praktijk. Dit faciliteren we op verschillende manieren. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor professionele praktijkproeven, diverse typen evenementen en gastcolleges van onze onderzoekers. We zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van praktijkproeven. Hiervoor werken we bijvoorbeeld met speciale proefveldmachines. Onderzoeksthema’s zijn bodemgezondheid, bemesting, gewasbescherming en teeltoptimalisatie. Er wordt onderzoek gedaan aan akkerbouw- en ruwvoergewassen, industriegroenten, vollegrondsgroenten en ruwvoerdergewassen.

Over Cerescon
Cerescon is een jonge, zich snel ontwikkelende high tech startup. Cerescon richt zich op de ontwikkeling, de productie en het vermarkten van een automatische selectieve aspergeoogstmachine voor witte asperges.
Witte asperges worden nu nog met de hand geoogst. Zwaar werk waarvoor steeds moeilijker arbeiders gevonden kunnen worden. Daarnaast kent de huidige methode beperkingen wat betreft kwaliteit van de geoogste producten omdat stengels soms niet gedetecteerd worden en bij de volgende oogstronde ver boven het zandbed uitsteken. Daardoor ontstaat verkleuring en kunnen
asperges open koppen krijgen. De kwantiteit kan ook beter: voor 23 cm lengte eindproduct moet 45 cm stengel groeien door de onnauwkeurigheid van het huidige oogstproces.


Vereisten

Wie zoeken wij?
Wij zoeken twee enthousiaste, nauwkeurige opererende studenten die een oog hebben voor onderzoek en goed met elkaar en met alle projectpartners samen kunnen werken. Het gaat om een opdracht waarbij de resultaten van groot belang zijn voor WUR en het bedrijf Cerescon dat de machine op de markt brengt. Voor een goede uitvoering is verantwoordelijkheid nodig. Heb jij dit in je? Stuur ons een motivatiebrief & cv.

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!

 

 
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Landbouw | Natuurlijke Omgeving | Natuurwetenschappen | Chemie
Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Techniek | Technische Wetenschappen | Logistiek
Stageperiode: 4 maanden
Startdatum: 1 maart (af te stemmen in overleg)
Rijbewijs noodzakelijk: Ja
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.