1.151 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Marktrapportage | Marktonderzoek Afstudeerstage in 's-Hertogenbosch

15 november 2017
Geplaatst:
Solliciteer direct »

Stagegegevens

Locatie(s): 's-Hertogenbosch
Soort werk: Communicatie / Marketing / Reclame / PR
Commercieel / Verkoop
Branche: Overige
Type stage:
Afstudeerstage
Stagevergoeding: 250
Land: Nederland

Omschrijving stage

Afstudeeropdracht - Marktrapportage

 

Wij hebben begin 2018 een afstudeeropdracht beschikbaar voor Hogeschool studenten (HBO – marketing & sales).

 

Achtergrond

Wij zijn specialist in online marktonderzoek. In de business unit Marktcijfers publiceren wij uitgebreide rapportages met cijfers en trends uit specifieke branches, zoals Media & Technology en Food & Health. We publiceren onder andere de Smart Food Monitor, de Smart Home Monitor en de Smart Media Monitor. Deze uitgebreide rapportages geven een volledig overzicht en toekomstige ontwikkeling van deze markten onderbouwd met cijfers en trends.

Opdracht

Je gaat een nieuw rapport in de markt zetten. We bepalen samen het onderwerp van het nieuwe rapport en vervolgens ga jij zorgen dat het rapport op de markt komt. Je pakt het hele traject op, dus je doet vooronderzoek, voert het marktonderzoek uit, rapporteert de resultaten en je doet de sales en marketing van het rapport.

 

  1. Voortraject

We bepalen samen het onderwerp. Vervolgens onderzoek je of er vergelijkbare rapporten op de markt zijn en naar welke informatie de markt op zoek is. Hoe kunnen we het verschil kunnen maken met onze rapporten? Welke resultaten mogen niet ontbreken? Waarmee kunnen we publiciteit behalen?

  1. Marktonderzoek

Mede op basis van het vooronderzoek stel je de vragenlijst op. Je programmeert de vragenlijst in Socratos en je gaat het onderzoek uitzetten onder het panel. Daarna ga je aan de slag met de analyse van het onderzoek

  1. Rapportage

De resultaten van het onderzoek verwerk je in het rapport. Je voert de benodigde analyses uit, schrijft het rapport en verzorgt de opmaak van de visuals en de rapportage.

  1. Marketing & Sales

In het voortraject haal je kennispartners over de streep om te participeren in het onderzoek. Tijdens het onderzoeksproces zoek je potentiele afnemers van het rapport. Als het rapport klaar is, zet je het rapport in de markt.

In het hele proces wordt je begeleid door de commercieel manager en sta je in nauw contact met de marktanalisten van ons. Je gaat zelfstandig aan de slag en met de juiste sturing lever je uiteindelijk een volledig marktgericht rapport op dat je ook daadwerkelijk gaat verkopen.

 

Vergoeding

We bieden een maandelijkse afstudeer vergoeding van € 250 (per persoon). Je werkt fulltime aan de opdracht vanuit ons kantoor in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Bij de start van de opdracht zorgen wij voor een professionele werkplek inclusief wekelijkse begeleiding.

Organisatie

Wij zijn een specialist op het gebied van online marktonderzoek. Onze diensten brengen voor opdrachtgevers de behoeften, wensen en meningen van de doelgroep in kaart. We werken voor de top 1.000 van het Nederlandse bedrijfsleven en focussen ons daarbij op de sectoren media, technologie, food & health.


Vereisten

  • Studierichting in Marketing of Economie
  • HBO niveau
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal zowel in taal als geschrift
  • Affiniteit met marktonderzoek
  • Zelfstandig, stressbestendig en gestructureerd
  • Communicatief vaardig

Interesse?

Solliciteer bij voorkeur via dit platform, via Stagemotor.nl. Op deze manier hebben wij direct inzicht in jouw (up-to-date) profiel en zullen wij z.s.m. contact met je opnemen!
Stagegegevens

Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en): Bedrijfskunde | Algemene Economie | Management | Marketing
Communicatie | Reclame | Personeel en Organisatie
Stageperiode: 5 maanden
Startdatum: Voorjaar 2018
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Solliciteer direct »

Op zoek naar een stagiair?

Plaats vrijblijvend uw vacature »


Dagelijks vergelijkbare vacatures in je mailbox ontvangen?


E-mail:
Voor welke plaats wil je vacatures ontvangen?
Wat voor soort vacatures zoek je?

Voer je e-mailadres in om door te gaan met solliciteren:

E-mail:
Doorgaan met solliciteren »

Wanneer je doorgaat met solliciteren ga je akkoord met de algemene
voorwaarden
van Stagemotor en stem je in met ons privacybeleid.