Bedrijven nieuws

Begeleidingsgesprek essentieel voor stagiair en bedrijf
Vrijwel alle studenten moeten minimaal één keer stage lopen tijdens hun opleiding. Het is belangrijk om tijdens de stageperiode een paar begeleidingsgesprekken in te plannen om te kijken hoe de stage voor beide partijen verloopt. De voortgang van het werk en leerproces staan centraal. Lees verder.

Richtlijnen voor stagevergoeding
Als bedrijf is het niet verplicht om een stagevergoeding te geven, maar meestal wordt dit wel gedaan. Zeker bij grote organisaties mogen stagiaires ervan uitgaan dat zij een vergoeding krijgen. In sommige gevallen hebben stagiaires ook recht op een reiskostenvergoeding, maar dit is niet vanzelfsprekend. Lees verder.

Een stagiair(e) heeft zó veel voordelen!
Een stagiair(e) is voor een bedrijf veel meer dan alleen een goedkope arbeidskracht. Een stagiaire geeft de organisatie vaak een verfrissende en nieuwe kijk op verschillende zaken en is dus zeker een meerwaarde voor uw bedrijf. De vele voordelen van een stagiair(e) zetten wij voor u op een rijtje. Zo ziet u precies wat de toegevoegde waarde van een stagiair(e) voor uw organisatie kan zijn! Lees verder.

Haal het maximale rendement uit uw stagiair
Niet alles is goud dat er blinkt. Natuurlijk bent u opzoek naar de student die volledig aansluit bij de werkzaamheden binnen uw organisatie, maar hoe zorgt u ervoor dat de organisatie profijt heeft van het aanstellen van een stagiair? Lees hier onze tips om het maximale rendement te halen uit uw stageplaats. Lees verder.

Tips voor het begeleiden van een stagiair
Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van stagiairs. Het begeleiden van deze stagiairs wordt vaak op gevoel gedaan. De stagiairs krijgen taken en voeren die uit. De begeleider controleert dit en is er om vragen te beantwoorden. Deze werkwijze is prima, maar er gaan hierbij kansen verloren. Hoe kun je een stagiair nu echt optimaal begeleiden? Hier volgen een aantal tips. Lees verder.

Hoe schrijf je een aantrekkelijke vacaturetekst?
Je bent op zoek naar een stagiair voor de marketingafdeling. Er moet natuurlijk een vacaturetekst komen om de stagiair te werven. Het schrijven van de tekst is niet echt je favoriete taak. Je schrijft de vacature even snel en zet hem online. Laat de sollicitaties maar komen! Lees verder.

Heeft u recht op subsidie voor een stagiair?
Per januari 2014 is de Subsidieregeling Praktijkleren in werking gesteld. Deze regeling zorgt ervoor dat u in bepaalde gevallen subsidie kunt aanvragen voor het in dienst nemen van een stagiair. Komt u hiervoor in aanmerking? lees hier.