741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


2 miljoen extra voor project: Gezonde school

Donderdag 20 februari 2014 - Sanne Hofman

Er is veel meer belangstelling getoond in het project ‘gezonde school’ dan verwacht. Om aan al deze aanvragen van verschillende scholen te voldoen is voor 2014 en 2015 twee miljoen euro extra beschikbaar gesteld door ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en door ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Voor het project werd in eerste instantie van 2012 tot en met 2016 vier miljoen euro beschikbaar gesteld. In 2013 kwam daar twee miljoen euro bij om overgewicht en obesitas bij jongeren aan te pakken. Nu komt daar nog eens twee miljoen euro bij vanwege de vele aanmeldingen voor het project.


Gezonde school
Het project houdt in dat verschillende scholen zich in kunnen schrijven voor extra ondersteuning van een gezonde school. Denk hierbij aan ondersteuning bij sport en beweging en voorlichtingen over een gezonde levensstijl. Als scholen zich aanmelden voor het project kunnen zij kiezen voor adviseurs en begeleiding bij bijvoorbeeld sportactiviteiten op school.


Verschillende scholen
Verschillende scholen zijn erg enthousiast over het project. Eind 2013 hebben al 1200 basisscholen, 300 scholen in het voortgezet onderwijs en 50 MBO scholen een aanvraag ingediend.


Dit zijn volgens minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers twee keer zoveel aanmeldingen als verwacht. Zij zegt: “Ik vind het belangrijk dat kinderen leren wat gezond is maar vooral ook dat sport en bewegen hartstikke leuk is. Het is goed als scholen daar op een positieve manier aan bijdragen en er zo enthousiast over zijn.”


Bron: nu.nl