779 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


4 handige sites voor een creatief cv

Woensdag 20 december 2017 - Yvo

Een vaak gestelde vraag voordat je een sollicitatie de deur uit doet is op welke manier kan ik mij onderscheiden. Dit kan met je kwaliteiten of je talenten maar dit kan ook met een creatief gevormd cv. Werkgevers en recruiters zien namelijk vaak dezelfde cv in Word getypt voorbijkomen en dit is natuurlijk niet echt opvallend. Maar met een mooie website, infographic of soms zelfs een filmpje als cv val jij natuurlijk wel enorm op tussen die stapel cvís op A4tjes. Hieronder een viertal sites waarop jij je cv volledig op kunt pimpen.

1. Canva
www.canva.com is een site waarop je gemakkelijk en gratis je cv een boost kunt geven.† Je kunt namelijk met een hoop leuke designs zoals een postkaartje of een presentatie. Zij maken het design voor je en het enige wat jij in principe hoeft te doen is het invullen van de gegevens die op je cv staan. Ook is Canva een handige tip voor naast je cv, als je bijvoorbeeld een menukaart of een flyer moet maken.
2. Wix
Op www.wix.com kun je snel en eenvoudig je eigen website maken. Door dit goed in te delen is dit natuurlijk een ideale optie om je cv als website te maken. Deze gratis tool helpt je namelijk met het maken van deze cv website door je verschillende vormen aan te bieden waardoor je zelf de gegevens kunt invullen die je op je cv wilt hebben. Ook kun je zelf nog bepalen in welke stijl je de website wil hebben en welke technologieŽn je wilt gebruiken. Een handige tool dus zodat jij op kunt vallen binnen je sollicitatie!
3. Piktochart
Als je van je cv een mooie infographic wilt maken kun je eens kijken op www.piktochart.com. Hier kun je verschillende vormen kiezen zoals een onderzoek, een resultatenformulier of dus een cv. Je kunt hier alle kleuren en tekstvlakken aanpassen zodat je ze precies zo kunt wegzetten als jij zou willen. Hierdoor kun je een duidelijk en overzichtelijk patroon creŽren waardoor de recruiter je cv niet alleen overzichtelijk vindt maar ook direct kan zien wat je kwaliteiten, ervaring en talenten zijn.
4. Jimdo
www.nl.jimdo.com is de tweede site uit dit rijtje die gericht is op het maken van websites. Je kunt hierbij in drie stappen al je eigen website hebben. Eerst kies je het design, dan upload je de foto’s naar keuze en daarna schrijf je je teksten. Voordeel met Wix.com is dat deze site iets sneller werkt en je dus sneller je cv in de vorm van een website hebt.†