741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


5 tips om je reis sneller te laten gaan

Woensdag 26 september 2012 - Merely van der Drift

Het openbaar vervoer. Bijna iedereen krijgt er dagelijks, of wekelijks, wel mee te maken. Vanwege de drukte besluiten mensen sneller het Openbaar Vervoer te nemen i.p.v. de auto te pakken.

In totaal zijn we gemiddeld 1,5 uur per dag bezig met reizen. Hiermee staan we hoog in de lijst, vergeleken met andere landen. In de auto moet je constant bezig zijn om op de weg te letten en als bijrijder kan je gezellig praten. In het openbaar vervoer reis je vaak alleen. Hoewel naar buiten staren interessant is, verveel je je al snel. Wat moet je nou doen om die paar uur per dag door te komen? Hier een paar tips om je reis nuttig te maken

1. Leren
Voor degene die nog een paar toetsen hebben om in te halen, erg handig. Het verschilt per mens hoe goed je je kunt concentreren. De een kan hele hoofdstukken leren en samenvattingen maken, terwijl de ander het alleen doorleest. Hoe je het doet maakt niet uit, maar het scheelt weer aardig wat tijd. Niets is fijner dan thuis kunnen komen en niet nog eens hoeven te leren. Elke dag een hoofdstukje lezen helpt al heel veel.

2. Lezen
Leuke boeken lezen. Goed voor je ontwikkeling en woordenschat. Bovendien, wanneer je in een heel spannend verhaal zit, vergeet je de tijd en gaat de reis vele malen sneller. ’s Ochtends worden er altijd kranten uitgedeeld. Neem bijvoorbeeld de metro aan en ga lekker lezen. Zo wordt je ook nog eens op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws.

3. Muziek luisteren
Ga de avond van te voren al op zoek op internet naar muziek. Probeer dit één keer per week of één keer per maand te doen, zodat je telkens weer nieuwe muziek erop heb staan. Oordopjes in, naar buiten staren en de tijd gaat zo voorbij.

4. Internetten
Bijna iedereen gebruikt hun internet wel als ze onderweg zijn. Even Facebook checken of Twitter updaten, er is altijd wel wat te lezen. Hetzelfde geldt voor spelletjes. Angry birds is niet voor niets zo populair. Ideaal om even wat vogels af te schieten, wanneer je je verveelt. Heb je vrienden die net zo vroeg wakker zijn? Whatsapp ze. Er komen altijd de meest rare gesprekken, wanneer iemand zich verveelt.

5. Praten en luisteren
Niets is gezelliger dan met iemand samen reizen. Zie je iemand die je al lang niet hebt gezien? Ga er naast zitten! Spreek je hele leven door en zorg dat je weer op de hoogte bent. Heb je niet het geluk dat er bekende zitten, luister dan naar gesprekken van andere mensen. Het is een beetje onbeleefd, maar ik zeg altijd maar, dan moet je het niet vertellen in het OV. Dan heb je altijd de kans dat iemand het luistert. Ik vind zelf niets leukers dan vrouwen die hun dramaverhalen aan elkaar vertellen. Mijn oren staan dan ook altijd wijd open om te luisteren.

Trefwoorden:

Reistijd Tips Ov Verveling