712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


7 bespaartips zodat jij meer geld overhoudt!

Vrijdag 5 mei 2017 - Lorenzo

Niemand vind het leuk om krap bij kas te zitten. Wij geven je hieronder 7 tips om te zorgen dat jij aan het einde van de maand meer geld overhoudt!

1.†††† Breng je inkomsten en uitgaven in kaart.

Geld besparen begint bij het in kaart brengen van je inkomsten en je uitgaven. Als je weet waar je overal geld aan uitgeeft kun je gemakkelijk zien waar je geld op kan besparen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je zonder dat jij je er van bewust bent tientallen euro’s aan koffie per maand uitgeeft. Elke dag een thermoskan koffie meenemen voor in de trein kan je dus al makkelijk een hoop geld besparen!

2.†††† Stap over van energiemaatschappij.

Ieder jaar overstappen van energiemaatschappij loont voor iedereen. Vergelijk kort voordat je contract afloopt verschillende energiemaatschappijen op een vergelijkingssite. Neem niet een energiemaatschappij die je een ‘’gratis’’ tablet of een ander cadeautje aanbiedt. Dit is namelijk een sigaar uit eigen doos en vaak blijf je zitten met een product wat je niet echt nodig hebt.

3.†††† Los schulden met een hoge rente als eerste af.

Schulden met een hoge rente kunnen je maandelijks erg veel geld kosten. Dat is zonde want dat geld kun je veel beter voor andere doeleinden gebruiken. Heb je op dit moment geen geld om bijvoorbeeld je creditcard schuld af te betalen? Kijk dan of je misschien wat kunt lenen tegen een gunstiger tarief bij een vriend of familielid. Leg dit soort leningen wel altijd even op papier vast om eventuele onenigheid te voorkomen.

4.†††† Shop online.

Doe de meeste aankopen online en vergelijk eerst alles voor je wat koopt. Tegenwoordig kun je nagenoeg alle producten wel online kopen en online prijzen van winkels met elkaar vergelijken. Bovendien kunnen veel webshops producten goedkoper aanbieden omdat zij niet de kosten van een fysieke winkel hebben.

5.†††† Kijk regelmatig of je geld terug kunt krijgen van het OV.

Iedereen vergeet wel eens uit te checken. Bekijk daarom regelmatig de website van Mijn OV-chipkaart of je geld terug kunt vragen. Ook wanneer de trein een flinke vertraging heeft gehad kun je geld terug krijgen. Als je veel met de trein reist kan je dit op jaarbasis flink wat geld besparen. Lees op VoucherAlarm.com nog meer bespaartips voor de trein.

6.†††† Spaar automatisch.

Bij de meeste banken kun je automatisch een bedrag sparen. Als je vroeg begint met geld sparen dan zal je daar later veel profijt van hebben. Bovendien zorgt het hebben van een financiŽle buffer ervoor dat je minder geld hoeft te lenen wanneer je onverhoopt een grote aankoop moet doen. Sparen kan bij banken op veel verschillende manieren. Zo is het bij ABN AMRO zelfs mogelijk om te pinsparen. Met pinsparen spaar je elke keer dat je een bedrag betaald met je pinpas een vast percentage van de aanschafprijs. Pinsparen kun je gemakkelijk online aan of uit zetten.

7.†††† Kijk welke abonnementen je op kunt zeggen.

Kijk eens kritisch naar alle abonnementen die hebt. Lees je het tijdschrift of de krant waar je al zo lang een abonnement op hebt wel echt altijd? Misschien is het beter om eens in de zoveel tijd, als je zin hebt om te lezen, een los magazine of krant te kopen.