741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Aan de bak voor kanker

Maandag 10 december 2012 - Merely van der Drift

Studenten en goede doelen, dat gaat goed samen. Vorige week hadden we het al over studenten die zich inzetten voor 3FM Serious Request, maar ook voor andere goede doelen zetten ze zich in. Studenten van de van Rijn IJssel Vakschool gaan broden bakken voor Fight Cancer/KWF.

Van 10 tot 20 december gaan de bakkersstudenten een bepaald brood maken. Dit brood is volkorenbrood met gepofte tarwekorrels. Er zit maar 1,5 procent aan zout in, dus het is ook nog eens super gezond. Naast de broden gaan ze nog andere producten verkopen, waaronder beschuit en ontbijtkoek. Ook dit wordt helemaal verantwoord gemaakt.

Wanneer je verantwoord eten koopt in een supermarkt of bij een wereldwinkel, kost dit vaak meer dan ‘normaal’ eten. Dit komt omdat de productie vaak ook duurder is. Deze studenten verkopen hun spullen wel voor een normale prijs. Ze zijn deze actie begonnen, nadat de vader van één van hun klasgenoten was overleden aan kanker. Dit greep hun allemaal zo aan, dat ze er iets voor wilden doen. Al het opgebrachte geld gaat naar een nieuw onderzoek naar kanker.

Bron: hoogenlaag.nl