739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Actiever meedoen door video’s

Maandag 29 oktober 2012 - Merely van der Drift

Je aandacht er bij houden is moeilijk, vooral als het een vak op school is wat je totaal niet snapt. Wetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology hebben nu een nieuwe manier gevonden om studenten extra te motiveren om goed mee te doen in de klas.

Via video’s worden de studenten meer geprikkeld om ook deel te nemen aan de lessen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de lesstof er beter in blijft zitten, wanneer er van te voren video’s worden getoond waar de leraar vervolgens in de les verder over gaat. Er worden dan betere cijfers gehaald dan wanneer er geen video’s worden getoond, omdat de leerlingen actiever moeten meedoen.

Het begon allemaal met de San Jose State University. Een vak genaamd Engineering Electronics and Circuits werd elk jaar gegeven en werd ook elke jaar gevreesd door menig student. Maar 40 procent haalde dit vak. San Jose heeft toen de hulp ingeroepen van de MIT. Ze zijn toen een onderzoek gaan doen. De ene helft kreeg nog de oude methode, terwijl de andere groepen les kregen door middel van de video’s. Uiteindelijk bleek dat bij de laatste groep, het percentage geslaagden vele malen hoger lag. Andere scholen hebben dit opgepikt en het wordt steeds meer gebruikt voor lessen.

Bron: 360magazine.nl