740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Afstudeerbaret een gevaar?

Maandag 23 mei 2016 - Gianna

Een algemeen bekend fenomeen tijdens de afstudeerdag op universiteiten is het in de lucht gooien van je baret. Echter wordt dit op de University of East Anglia afgeschaft omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Sta je net op het punt om af te studeren en dan wordt het verboden om je baret in de lucht te gooien met je medestudenten op één van de mooiste dagen van je leven. De universiteit uit Engeland heeft dit nieuws onlangs naar buiten gebracht vanwege ongelukken die zijn gebeurd in de voorgaande jaren.

Volgens de universiteit zouden deze baretten, ook wel ‘mortarboards’ genoemd in Engeland, tijdens de landing hard aan kunnen komen. Dit maakt het voor de studenten gevaarlijk

De universiteit heeft wel een opmerkelijk alternatief bedacht, namelijk een gephotoshopt rondvliegende baret op de foto. Dit doet de fotograaf voor je, maar dan wel voor 8 pond extra. Net echt, maar dan een stuk veiliger.

Studenten van de universiteit zijn dan ook niet echt blij met dit besluit en noemen het vooral ‘doorgeslagen’. Het is natuurlijk een moment waar elke student zich wel op verheugd.

De in ons eigen land gelegen Business Universiteit Nyenrode herkent dit probleem overigens niet. Hier leeft ook al jaren de traditie om je baret in de lucht te gooien en er hebben zich nooit eerder ongelukken voorgedaan.

Vervelend voor de studenten in Engeland, maar gelukkig studeer jij in Nederland en wie weet sta je binnenkort wel met een rondvliegende baret op je afstudeerfoto.

 

Bron: rtlnieuws.nl

Trefwoorden:

Studenten