739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Afwijzen homoseksuele stagiair toch discriminatie

Donderdag 18 februari 2016 - Gianna

De homoseksuele stagiair Bas die in november werd afgewezen bij een bedrijf vanwege zijn geaardheid, is gisteren in het gelijk gesteld. Dit laat het College voor de Rechten van de mens weten. Het voorval gebeurde bij een landbouwmechanisatiebedrijf in Friesland.

Het landbouwbedrijf, gevestigd in de Friese plaats Drachten, kwam via Facebook achter de geaardheid van Bas. Hier zagen ze een foto van hem en zijn vriend. Homoseksualiteit zou in strijd zijn met hun christelijke geloofsovertuiging en dit lieten ze hem ook weten.

Volgens de rechter van het college heeft het bedrijf hiermee de wet overtreden en is er sprake van discriminatie. Er mag bij een sollicitatieprocedure geen onderscheid worden gemaakt tussen heteroseksuele of homoseksuele geaardheid.

Stagiair Bas laat weten dat hij erg blij is met de uitspraak dat er sprake is van discriminatie en dat hij in het gelijk is gesteld. De wetgeving staat nog altijd boven geloofsovertuiging. Vandaag heeft hij nog een gesprek met de officier van justitie. Het is nog niet duidelijk wat deze uitspraak precies voor gevolgen heeft voor het landbouwbedrijf.

 

Bron: nos.nl