741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Alle studenten in Noord-Korea hetzelfde kapsel als Kim Jong-un

Donderdag 27 maart 2014 - Sanne Hofman

Leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, heeft besloten dat alle mannelijke studenten op hem moeten lijken. De Zuid-Koreaanse media meldde eerder deze week dat Kim Jong-un alle kapsalons in Pyongyang de opdracht gaf Noord-Koreaanse studenten hetzelfde kapsel als hem te geven. Nu zou het voorschrift zelfs in heel het land zijn opgelegd.

Of deze berichten echt waar zijn durven de verschillende media nog niet te zeggen. Noord-Korea is een erg gesloten land en brengt niets naar buiten. Zuid-Koreaanse media vertellen wel meer over het mogelijke nieuwe bevel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.


Nogal bijzonder
Volgens de Zuid-Koreaanse media staan de mannelijke Noord-Koreaanse studenten totaal niet te springen om de verplichting van hetzelfde kapsel als hun leider. “Zijn kapsel is vrij bijzonder, als ik het zo mag uitdrukken. Het past niet bij iedereen omdat iedereen een ander gezicht en een andere gezichtsvorm heeft.” vertelt een bron aan de Korea Times.


Verplichte kapsels
Volgens verschillende media is het in Noord-Korea al een hele tijd verplicht om een bepaald kapsel te dragen. Deze strenge regels zou Kim Jong-un al eerder hebben opgelegd. Mannen konden kiezen uit 10 verschillende kapsels, vrouwen uit 18 verschillende kapsels. Nu hebben de mannelijke studenten geen keuze meer. Hetzelfde kapsel als Kim Jong-un is verplicht.


Bron: Volkskrant