739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Als een hamburger in de ruimte

Dinsdag 13 november 2012 - Merely van der Drift

Harvard staat bekend als een van de prestigieuze universiteiten van heel de wereld. Uitmuntende studenten plannen heel hun leven in, om uiteindelijk tot deze universiteit toegelaten te worden. En wat ga je doen als je eenmaal toegelaten bent? Je gaat een hamburger de lucht inschieten.

Vijf studenten van de universiteit bedachten dit project. Door middel van een heliumballon en een camera schoten ze op 27 oktober de hamburger de lucht in. Met succes, want de vliegende hamburger is op 30 kilometer hoogte in de stratosfeer beland. Daarmee is deze burger de allereerste hamburger die ooit in de ruimte is beland. Daar kan McDonald’s nog een voorbeeld aan nemen.

Helaas was de 30 kilometer hoogte, ook zijn hoogtepunt, want daarna stortte hij weer naar beneden, recht in de hoogste takken van een boom. De studenten hebben het filmpje op Youtube geplaatst waarna het meer dan 380.000 keer is bekeken.

Één van de studenten had al eerder een soortgelijk project gedaan. In 2009 heeft hij met zijn medestudenten een camera met heliumballon de ruimte in geschoten. Toch wilde hij nog meer bereiken, wat hem nu ook is gelukt. Naar zeggen is dit namelijk “Een historische stap in de geschiedenis van de fastfood.” Nu is het wachten tot de eerste milkshake of schoolboek de ruimte in wordt geschoten. Je moet toch iets te doen hebben, als je op één de beste universiteiten van de wereld zit.

Bron: parool.nl