739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Amerikaanse Campus in Nederland, trekt vele studenten!

Maandag 31 augustus 2015 - Esmee

De droom van elke student, om op een echte Amerikaanse campus te verblijven tijdens je studie. Een campus dat rechtstreeks uit een Amerikaanse film lijkt te komen. Wie wilt daar nou niet verblijven tijdens zijn studie?

Studenten kunnen al een aantal jaren verblijven op een campus, wat rechtstreeks uit een Amerikaanse film lijkt te komen. De campus trekt steeds meer studenten, van over de hele wereld. Het campusterrein is van de University College Utrecht. De wereld van de Amerikaanse campus is volledig nieuw voor de eerstejaars studenten. De student verblijft in een huis met vijf andere studenten. In het midden van het terrein ligt een groot grasveld, daar omheen liggen de faculteitsgebouwen, waar de studenten hun colleges zullen volgen. Iets verder op ligt een ‘dinning hall’, studenten kunnen hier s ’ochtends, s ’middags en s ’avonds een hapje eten.

De studenten die op deze University College komen studeren, zijn verplicht er de eerste 2 jaar te komen wonen. Studenten die hier komen studeren, moeten hard studeren, de campus bestaat dus niet alleen maar uit lol maken. Wie een vak niet haalt zal de campus moeten verlaten.

Wat de University College vooral aantrekkelijk maakt is de brede opleiding die ze kunnen volgen. Studenten kunnen in het eerste jaar verschillende vakken volgen om te kijken welke opleiding geschikt is en bij de student past.

In Nederland zijn er nu al acht universiteiten die een University College hebben. Studenten over de hele wereld schrijven zich in, vorig jaar waren dat er nog 3500 en dit jaar al 4000. Het aantal groeit dus snel!

Bron: ad.nl