739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Arnhem de nieuwe studentenstad

Woensdag 1 juni 2016 - Gianna

Arnhem wilt de nieuwe bruisende studentenstad worden. De stad heeft daarom een actieplan bedacht om het imago te verbeteren.

In Arnhem zijn drie hogescholen gevestigd,  namelijk de Van Hall Larenstein, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Artez. Desondanks de drie hogescholen is Arnhem nog steeds geen studentenstad, daarom willen de hogescholen samen met de gemeente Arnhem als studentenstad op de kaart zetten.

De drie hogescholen zijn al begonnen met het samen organiseren van feesten en introductiedagen. De culturele activiteiten, horeca en de bereikbaarheid van de stad zijn allemaal wel al aanwezig, alleen moeten ze er nu voor gaan zorgen dat dit ook allemaal bekend wordt voor studenten.

De vlakbij liggende stad Nijmegen is daarentegen wel een bruisende studentenstad. Arnhem zal deze stad daarom ook als voorbeeld nemen. Dat er nog weinig studenten in Arnhem wonen heeft ook te maken met het tekort aan betaalbare kamers. Daarom wordt een oud gebouw van Rijkswaterstaat gerenoveerd tot studentenwoningen.

Een ander ideaal plan voor in de toekomst zou de verplaatsing van het treinstation zijn. Dit zorgt ervoor dat studenten een stuk korter hoeven te lopen naar de Hogeschool van Arnhem.

Na de realisatie van al deze plannen wordt Arnhem een stuk toegankelijker voor studenten en kan het omgedoopt worden tot een echte studentenstad.

 

Bron: nos.nl