712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Bedrijven niet blind voor stage zoekende jongen

Dinsdag 1 november 2016 - Angelo

Voor Sam Hageraats uit Houten bleek het vinden van een geschikte stageplek lastiger te zijn dan dat dit voor zijn klasgenootjes was. Een oproep op Facebook veranderde echter alles voor de bijna niets ziende jongeman.

Op de middelbare school komen kinderen voor het eerst in aanraking met het bedrijfsleven. Hoewel sommigen van hen misschien al een bijbaantje hebben, is het voor velen van hen is de snuffelstage toch echt de eerste toevoeging aan hun curriculum vitae. Veel kinderen weten rond deze tijd wel globaal wat ze willen gaan doen in hun latere carrière en gaan daarom via het internet op zoek naar een geschikte snuffelstageplek die hierop aansluit.

Waar dit op het eerste oog een simpele opgave lijkt, bedriegt voor sommigen van hen de schijn. Voor enkele kinderen met een lichamelijke beperking vormt het vinden van een stageplek namelijk een groot obstakel. Zo ook voor de visueel beperkte Sam Hageraats. Door de vele advertenties, die in braille niet te onderscheiden zijn van zoekresultaten, zag hij door de bomen het bos niet meer.

Facebook is je vriend

Toen alle hoop verloren leek, besloot de 15-jarige havo leerling een oproep op Facebook te plaatsen in de hoop om een bedrijf te vinden. Na de plaatsing van het bericht begonnen de reacties binnen te stromen. Uiteindelijk hebben er ongeveer 700 mensen op het bericht gereageerd en hebben flink wat bedrijven hem een stageplek aangeboden.

Door het overdonderende aantal reacties, wordt het voor Sam nu alsnog lastig om een stageplek te vinden. Waar de jongeman ongeveer 5 a 6 reacties verwachtte, wordt nu nog een hele opgave om de allerleukste stageplek uit te kiezen.

Ben jij ook op zoek naar een geschikte stageplek? Kijk dan eens in het overzicht op Stagemotor.nl en wie weet vind je jouw ideale stage.

bron: ad.nl